Irving Lozano i Čičarito Ernandez (©Reuters)
Irving Lozano i Čičarito Ernandez (©Reuters)

Koja fabrika napadača bolje radi, ona u Pačuki ili Gvadalahari?

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.01.22. | 23:05

Matični klubovi Irvinga Lozana i Havijera Čičarita Ernandeza sastaju se u noći između nedelje i ponedeljka, tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu, u okviru 2. kola meksičke Klausure

Dokazali su se kroz noviju istoriju i Pačuka i Čivas Gvadalahara kao klubovi koji umeju da lansiraju nekog talenta u zvezde. Pačukin potpis je Irving Lozano, ofanzivac Napolija, dok Čivas stoji iza nekadašnjeg asa Mančester Junajteda, Real Madrida, Bajera, Vest Hema i Sevilje, Čičarita Ernandeza. Ta dva kluba će se sastati noćas u meču 2. kola meksičke Klausure (23.55), a to će da bude idealna prilika da vidimo šta su novo spremili u svojim radionicama.

Čivas je posle Ernandeza reprezentaciji Meksika podario i napadača Erika Toresa, koji nikada nije zaigrao u Evropi, ali je bio uspešan u MLS kao igrač Hjustona i Atlante. Pre nekoliko dana je pojačao drugoligaša Orandž Kaunti.

Izabrane vesti

Tim iz Gvadalahare još uvek na platnom spisku drži i račun Hozea Masijasa, još jednog napadača koji je potekao u njegovoj školi. Ovaj 22-godišnji golgeter je od prošlog leta na pozajmici u Hetafeu, ali u Španiji nije dobio pravu šansu i odigrao je tek 221 minut za madridski tim. Sva je prilika da će se po završetku sezone na Pirinejskom poluostrvu vratiti u Centralnu Ameriku.

Pačuka je takođe lansirala dvojicu napadača, Rudolf Pizaro je sada u Montereju, a 19-godišnji Eugenio Pizuto je član francuskog Lila. Ako bismo morali da izdvojimo ponekog napadača iz sadašnjih postava ove dve dokazane fabrike, onda su to Pačukin 22-godišnjak Roberto de la Rosa i godinu dana mlađi Sezar Uerta iz Čivasa.

23.55: (2,20) Pačuka (3,05) Gvadalahara (3,35)

Obojica su u Aperturi bili standardni članovi prve postave, mada se tamo nijedan od ova dva tima nije preterano proslavio. Noćašnji domaćin nije uopšte igrao plej-of, dok je Čivas zaustavljen na prvoj prepreci od strane Pueble.

Kako se takav debakl ne bi ponovio, u januaru su obe ekipe dovele nekoliko pojačanja. Tim iz Gvadalahare je angažovao Hozea Ranhela iz Tapija, Roberta Alvarada iz Kruz Azula i Paola Irizara iz Doradosa.

S druge strane, Pačuka je bila još drskija na fudbalskoj pijaci. Takođe je angažovala tri pojačanja, ako ne računamo povratnike sa pozajmica, ali je zato utrošila više novca na obeštećenja. Dok je Čivas dovodio slobodne igrače, Pačuka je platila 880.000 evra za Hesusa Trindadea iz Penjarola. Stigli su još i Fernando Navaro iz Leona i Gejson Perea iz Atletiko Nasionala. Od prošlog leta u Pačuki je i bivši napadač Atletiko Madrida, Nikolas Ibanjez, za čije je obeštećenje izdvojeno 3.000.000 evra. Nije se Argentinac proslavio u Aperturi, postigao je samo dva gola.

Zato, sa novim saigračima, Klausuru je otvorio baš onako kako se od njega i očekivalo. Bio je u 1. kolu Ibanjez dvostruki strelac u trijumfu nad San Luisom sa 2:0.

Trijumfalno je krenuo i Čivas. On je u prvom kolu bio još ubedljiviji, u Gvadalahari je savladao Mazaltan sa 3:0, golovima Zaldivara, Toresa i Vege, sve u prvom poluvremenu.

U Aperturi je Čivas kao domaćin slavio protiv Pačuke sa 1:0. Međutim, u Pačuki odavno nije trijumfovao, od 2017. godine, odnosno na poslednja četiri gostovanja.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SV

AKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU


Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 2. KOLO

Subota

Keretaro - Pumas 1:3 (1:2)

/Sepulveda 4 - Lopez 16, Garsija 45, Rožerio 68/

Nekaksa - Monterej 0:4 (0:3)

/Funes Mori 4, Meza 23, Vergara 43, Galjardo 67/

Atlas – San Luis 1:0 (0:0)

/Huarez 65a.g/

Nedelja

Tigres – Puebla 0:2 (0:2)

/Salsedo 27a.g, Para 45+4/

Kruz Azul – Huarez 1:0 (1:0)

/Rodrigez 5/

Tihuana – Klub Leon 1:1 (0:1)

/Rodrigez 59 – Davila 24/

Toluka – Santos Laguna U TOKU

23.55: (2,20) Pačuka (3,05) Gvadalahara (3,35)

Odloženo

Mazatlan - Klub Amerika

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Čivas GvadalaharaPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara