Koka trijumfom započeo eru: Podmlađeni Meksiko sat vremena se mučio sa Surinamom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 04:25

Na kraju ipak slavio i preuzeo lidersku poziciju u grupi

Meksiko u novom ruhu. Popularni Asteci su u noći između četvrtka i petka odigrali prvi meč od razočaravajuće eliminacije u grupnoj fazi Mundijala. Novi selektor Dijego Koka imao je priliku da debituje protiv Surinama, a to što je koplja ukrstio sa slabašnim rivalom argentinskom stručnjaku poslužilo je da eru započne trijumfom.

Meksiko je u petom kolu A divizije KONKAKAF Lige nacija posle jednočasovnog mučenja kao gost savladao Surinam i preuzeo lidersku poziciju u Grupi A - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Budući da ga u poslednjem kolu očekuje važan meč, Koka je odlučio da iskusnije, pa i kvalitetnije pojedince sačuva za okršaj sa Jamajkom. Na terenu se tako protiv Surinama našao tim prosečne starosti od 24 godine, sa 27-godišnjim Erikom Gutijezerom kao najstarijim članom startne postave. Stoga i ne čudi što su se gosti više od sat vremena mučili da slome otpor rivala. Štaviše, imao je krilni fudbaler Surinama Florijan Jozefson priliku u 57. minutu da donese domaćinu prednost, ali je sa sedam metara udarcem iz prve prebacio čitav gol (promašaj Jozefsona pogledajte OVDE).

Samo sedam minuta kasnije usledila je kazna na drugoj strani. Karlos Rodrigez je centrirao iz slobodnog udarca, a Hoan Vaskez pogodio za vođstvo Meksika (gol pogledajte OVDE). Već u 68. minutu mogao je Santijago Himenez da stavi tačku na meč sa bele tačke, ali je pucao snažno i poprilično neprecizno (promašaj pogledajte OVDE).

Ipak, uz malo sreće gosti su autogolom Damila Dankerluija obezbedili sva tri boda desetak minuta pre kraja. Meksiko trenutno ima seam bodova, dva više od Jamajke, pa će mu za tri dana u Meksiko Sitiju biti dovoljan i remi kako bi sačuvao lidersku poziciju i plasirao se u polufinale Lige nacija.

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. KOLO

GRUPA A

Petak

Surinam - Meksiko 0:2 (0:0)

/Vaskez 64, Dankerlui 82ag/



tagovi

reprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara