Pepe (©Reuters)
Pepe (©Reuters)

„Kokoška“ kroz noge donela Nici bodove u Češkoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 20:39

Francuzi otpisali Slovacko iz trke – 1:0

Svega je bilo na utakmici u Češkoj, ali epilog je očekivan: Nica je osvojila sva tri boda i otpisala Slovacko iz trke za evropsko proleće u Ligi konferencije – 1:0.

Koliko god Francuzi bili bolji tim večeras, a bili su dosta bolji, glavni krivac za njihovu pobedu je golman domaćeg tima Ngujen, koji je primio neverovatan gol. Pepe je tukao sa 16 metara, nije ta lopta bila ni preterano jaka, a pogotovo ne precizna, ali je čuvar mreže Slovackog dozvolio da mu prođe i kroz ruke i kroz noge i pređe gol-liniju.

Izabrane vesti

Taj hladan tuš je potpuno paralisao Čehe, koji su samo tri minuta kasnije umalo primili i drugi pogodak, ponovo je u šansi bio raspoloženi Pepe, ali je ovog puta prečka zaustavila njegov udarac.

Nica je bila daleko bolji tim i u prvom poluvremenu. Iako su Česi probali ono što im je uspelo protiv Partizana, da krenu furiozno od prve sekunde, to im je donelo dva kornera iz kojih nisu uradili ništa, a onda ih je francuski sastav oterao sa svoje polovine.

Imali su goste dve velike šanse i u prvom delu, Diop je u 10. minutu sa peterca promašio nestvarnu priliku, poslao je fudbal preko gola i to samo nekoliko sekundi pošto je Pepe glavom pogodio stativu.

Slovacko je jedini put zapretilo preko Mihalika, čiji je udarac iz okreta sa 16 metara išao pravo u golmana Nice.

Frustracija domaćih navijača zbog slabe igre njihovih ljubimaca i dominacije Nice rezultirala je da je u 65. minutu golman francuskog sastava Bulka pogođen s tribina u rame, pa će biti zanimljivo videti kakvu će kaznu dobiti češki klub.

Pokušao je Slovacko da napadne u poslednjih 20 minuta, da dođe makar do boda. Dobra prilika ukazala se u 80. minutu, Petržela je raspalio volej sa 15-16 metara, međutim, Bulka je bio dobro postavljen, ukrotio je taj udarac, a u sudijskoj nadoknadi Kalabiška je sa desetak metara poslao loptu visoko preko gola.

U sledećem kolu ova dva tima će se sastati u Francuskoj.

LIGA KONFERENCIJE – 3. KOLO

GRUPA D

Slovacko - Nica 0:1 (0:0)

/Pepe 54/

21.00: (1,48) Keln (4,50) Partizan (7,75)



tagovi

SlovackoNicaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara