©Reuters
©Reuters

Kol Pamler je najbolja stvar koja se desila Čelsiju u prethodnih godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 18:33

Odlični fudbaler proglašen za najboljeg mladog igrača Premijer lige

Plasman na šesto mesto Premijer lige i serija pobeda u poslednjih nekoliko nedelja nisu previše oraspoložili navijače Čelsija i promenili mišljenje o razočaravajućoj sezoni Plavaca. Čelnici kluba se suočavaju sa velikim i apsolutno zasluženim kritikama, ali postoji jedna stvar za koju im se mora skinuti kapa, a to je angažovanje Kola Palmera prošlog leta.

Bez dileme se može reći da je supertalentovani fudbaler najbolja stvar koja se desila Čelsiju i njegovim navijačima u proteklih godinu dana. Plavci su prošlog leta iskoristili činjenicu što Pep Gvardiola nije bio spreman da se kladi na Palmera. Iako nije bilo sportno da se radi o jednom od najtalentovanijih igrača na Ostvrvu, da je ostao na Etihadu Palmer bi iz uloge rezervnog igrača morao da traži put do prave prilike. Ovako, baš kao i Čelsi je napravio pravu odluku. Plavci su odvojili 47.000.000 evra za obeštećenje, iako sasvim sigurno ni sami nisu verovali da će mladi fudbaler eksplodirati na ovaj način.

Izabrane vesti

Palmer je postigao 22 gola u Premijer ligi i ostvario 10 asistencija, zbog čega je od takmičenja danas dobio nagradu za najboljeg mladog igrača u sezoni. Mnogo smatraju da ne bi bilo nepravedno da je generalno proglašen za najboljeg u ligi, ali to bi sasvim sigurno naišlo na žustre komentare. Pre svega zbog Čelsijevog plasmana na tabeli, koji je tokom sezone bio još lošiji od trenutnog.

Ali, Palmer je bio konstantno dobar, postizao je golove u svim takmičenjima u kojima je igrao, pa na svom kontu ima ukupno 27 datih golova i 14 asistencija.

Mnogi legendarni asovi, poput Alana Širera, na Palmera gledaju kao jednog od najvažnijih igrača u čitavoj sezoni.

"Fenomenalan talenat, govor tela govori kako sve u njegovoj igri izgleda prilično lako. Kontrola lopte i njegov stil igre, on je jednostavno neverovatan - briljantan", kaže Alan Širer.

Koliko je bio ubojit govori i činjenica da je izjednačio klupski rekord sa Didijeom Drogbom i Frenkom Lampardom sa 16 postignutih u mečevima koje su Plavci igrali na svom Stamford Bridžu. Posebno su ostala upamćena četiri gola protiv Evertona i het-trik u slavlju nad Mančester Junajtedom.


tagovi

Kol Palmer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara