(©Reuters)
(©Reuters)

Kolarov ne igra, ali dobija pohvale Kontea

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.03.21. | 01:50

Interesantne izjave Interovog trenera posle pobede nad Atalantom.

Jedan korner bio je dovoljan fudbalerima Intera da savladaju Atalantu i odgovore Milanu i Juventusu koji su svojim pobedama stavili pritisak na vodeći tim Serije A. Šut Milana Škrinijara sa desetak metara posle gužve u kaznenom prostoru gostiju iz Bergama bio je i jedini koji su plavo-crni uputili u okvir protivničkog gola.

U duelu dva najefikasnija tima italijanskog prvenstva ove sezone nije viđena borba kakva se očekivala. Nije prštalo od šansi, već se igralo taktički izuzetno oprezno. Nešto na šta nismo navikli kada je u pitanju ekipa Đan Pjera Gasperiniji, a konstatovao je to i njegov kolega Antonio Konte.

Izabrane vesti

"Igrali smo protiv tima koji zna da uzme bodove velikima. Protiv teškog i snažnog rivala, protiv kog mnogo rizikuješ ako se ne pripremiš dobro. Ovaj put su igrali mudrije nego inače. Nisu bili agresivni kao što umeju i delovalo je da nas se plaše", izjavio je trener Intera.

Posle dva kornera u finišu prvog poluvremena gosti su ozbiljno zapretili, ali je Handanović odbranio šut Zapate, a Brozović na gol-liniji zaustavio pokušaj Đimšitija. Bile su to najbolje prilike Atalante u ovom derbiju.

"Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv drugog najboljeg napada u ligi, a jedino što smo mu dozvolili bile su dve šanse iz prekida. Mi nismo pokazali mnogo toga u fazi napada, ali Atalanta je još manje", smatra Konte.

Govoreći o igri svog tima rekao je da žali zbog neiskorišćenih prilika, ali i da je ispunjen cilj - povratak na šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Milan.

Na pitanje novinara da li se oseća kao da mu je Skudeto delom već u džepu, Interov trener odgovorio je šalom.

"Ako pogledam u svoj džep, naći ću 40 evra, koji su mi ostali kada sam sipao gorivo... Moramo da nastavimo da pobeđujemo, pred nama su dve teške utakmice do odlaska na pauzu zbog termina za reprezentacije. Prva protiv Torina koji se bori za opstanak, a druga protiv Sausola koji je namučio mnoge ove sezone".

NEDELJA, 15.00: (7.50) TORINO (4.50) INTER (1.43)

Govoreći o atmosferi u timu, Konte je pomenuo i doskorašnjeg reprezentativca Srbije, Aleksandra Kolarova, kog je još jednom ostavio na klupi.

"Šaljem veliki aplauz za one igrače koji manje igraju, kao što su Galjardini, D'Ambrozio, Kolarov, Ranokija, Vesino, Jang... Oni su naša snaga. Veliki aplauz moram da uputim Aleksandru Kolarovu, koji je svojim karakterom i mudrošću od velikog značaja za ovaj tim. On govori prave stvari u pravo vreme, a pomenutim igračima se treba zahvaliti jer ulažu i veći napor od onih koji igraju", istakao je Konte.

Pitanje je koliko su te reči uteha za Kolarova koji je ove sezone od dolaska iz Rome upisao tek sedam nastupa u Seriji A, još tri u Kupu Italije i jedan u Ligi šampiona. Ukupno je na terenu proveo 712 minuta i za to vreme upisao jednu asistenciju.


tagovi

Antonio KonteSerija AInterAleksandar KolarovAtalanta

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara