©Reuters
©Reuters

Kolarov zvanično završio igračku karijeru: Okrećem se drugom životu u svetu fudbala

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 12:46

Bivši kapiten reprezentacije Srbije otišao u igračku penziju i najavio naredne korake

Bogata fudbalska karijera Aleksandra Kolarova protkana uspesima u klubovima i reprezentaciji Srbije okončana je odlukom defanzivca da u 37. godini ode u igračku peniju.

Bivši kapiten Orlova i doskorašnji član Intera doneo je odluku da okači kopačke o klin, posle 18 godina provedenih u seniorskom fudbalu.

Izabrane vesti

"Oduvek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje života, zahvalan sam što sam uspeo da ostvarim ono što je oduvek bio moj san. Dolazim do kraja ove faze u svom životu osećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar delom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. ", naveo je Kolarov u saopštenju koje je objavila italijanska agencija ANSA.

Defanzivac koji se afirmisao kroz igre u Čukaričkom i OFK Beogradu prvo internacionalno iskustvo stekao je u Laciju, a iz rima se potom preselio u Mančester Siti. Posle sedam godina u premijerligašu Kolarov se vratio u Seriju A gde je igrao za Romu i Inter, a nakon što mu je ovog leta istekao ugovor sa Nerazurima odlučio je da stavi tačku na impresivan put. Kraj igračke karijere za Kolarova međutim ne predstavlja i izlazak iz fudbala generalno.

"Sada sam već usmeren ka svom drugom životu u svetu fudbala. Uskoro ću u sportskom centru Fudbalskog saveza Italije, u Koverćanu, početi školovanje za sportskog direktora i skauta", naveo je bivši kapiten Orlova.

U bogatoj klupskoj biografiji Levi bek se okitio sa dve šampionske krune u Premijer ligi i jednom u Seriji A. Takođe Kolarov među timskim priznanjima ima i FA kup, dva Liga kupa i Superkup u Engleskoj, kao i po dva Kupa Italije i Superkupa.

U dresu reprezentacije odigrao je 94 utakmice i postigao 11 golova, a 2011. godine od strane fudbalskog saveza Srbije proglašen je za igrača godine.



tagovi

Aleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara