Greška Rajana (© Reuters)
Greška Rajana (© Reuters)

Kolege jesu, drugovi sigurno nisu: Braniš samo zbog politike... Ma, da, mora da je zbog politike

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 10:19

Kamil Grabara se naslađivao greškom Metjua Rajana

Nepisano je pravilo da se, dok traje Mundijal, ne zadire u klupske teme. Posebno ako su osetljive. Izgleda da ga se ne drži Kamil Grabara, koga su mediji širom sveta okarakterisali, možda prestrogo, kao najgoreg saigrača ikad.

Razlog je reakcija Grabare na veliki kiks njegovog klupskog kolege – ne i drugaMetjua Rajana s početka drugog poluvremena utakmice Australije i Argentine. Reprezentativac Australije je pokušao pod pritiskom da dribla, najpre Rodriga de Pola, potom Hulijana Alvareza, drugi put mu nije uspelo, napadač Mančester Sitija ga je kaznio pogotkom, što je bilo dovoljno za zajedljivo oglašavanje Poljaka.

Izabrane vesti

Ma, sigurno je zbog politike“, napisao je Kamil Grabara na Tviteru, sladeći se kiksom čoveka sa kojima deli svlačionicu Kopenhagena.

Zašto je Grabara upleo politiku postaje jasno pogledom na istoriju prozivki dvojice golmana u poslednjih nekoliko meseci.

Rajan je letos stigao u Dansku kao veliko pojačanje iz Sosijedada, gde nije mogao da brani pored Aleksa Remira. Želeo je da ima sigurne minute kako bi održao formu pred Prvenstvo sveta u Kataru, međutim, nije sve išlo prema planovima. Grabara ima nešto duži staž u Kopenhagenu, gde je stigao u julu 2021. iz Liverpula. Povredio se već u drugom kolu i zato je branio Rajan. Doduše, samo šest prvenstvenih, po dve utakmice kvalifikacija i grupne faze Lige šampiona. Kad je Grabara sanirao povredu lica i vratio se među stative, Rajan je zavapio kako Kamil brani iz političnih razloga, a ne golmanskih veština, da čelnici kluba sa Parken stadiona favorizuju Poljaka, inače trećeg golmana te reprezentacije na aktuelnom Mundijalu.

Sam Grabara je uzvratio Rajanu direktno dok je prvenstvo trajalo.

Inače ne komentarišem učinak saigrača, pogotovo ako nisam na terenu, međutim, mogu samo da kažem da postoji razlog zbog kojeg smo na devetom mestu Superlige Danske i da smo se naprimali golova. To dovoljno govori. Inače, ne vidim uopšte konkurenciju, imam razlog da verujem da sam prvi golman Kopenhagena“, samouvereno je tvrdio Grabara tokom oktobra, u periodu kad je Rajan na šest prvenstvenih susreta matiran sedam puta.

Grabara se jeste vratio i na poslednja tri meča pre turnira u Kataru sačuvao mrežu netaknutom, što je samo podstaklo Metjua Rajana da razmišlja o promeni sredine već u januaru.

Dobro se Metju spremio za Mundijal, tako da mu je prelazak u Kopenhagen koristio. A sad ćemo se postarati da mu nađemo novi klub, što ne bi trebalo da bude teško, jer je na najvećoj pozornici branio sva četiri meča. I tako se preporučio nekim od najboljih klubova sveta“, pojasnio je Mikel Bek, menadžer nekadašnjeg golmana Brajtona, Valensije, Briža...

I Rajan deluje mirno.

Bilo je dosta pozitivnih trenutaka na Mundijalu, uspona i padova, iz kojih možemo da učimo. Upravo ću to ja da radim posle greške koju sam napravio u drugom poluvremenu duela sa Argentinom. Vratiću se jači. Sigurno ću analizirati taj propust. Jeste da me sad boli, ali će me učiniti snažnijim“, uveren je golman Kopenhagena.

A za neki mesec verovatno drugog kluba.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija AustralijeFudbalska reprezentacija PoljskeMundijalKatar2022Metju Rajan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara