Đorđe Petrović (©AFP)
Đorđe Petrović (©AFP)

Koliko je Edvards naučio od osam godina mlađeg Đorđa Petrovića?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 23:05

MLS: Zanimljivu izjavu dao je defanzivac Nju Ingland Revolušna Endrju Farel pred meč sa Orlandom Sitijem (nedelja, 01.30), koji će da propusti srpski reprezentativac

Nastavlja se takmičenje u fudbalskom šampionatu Sjedinjenih Država, popularnom MLS, bez obzira na to što trenutno igraju reprezentacije na svim kontinentima. Istina, ovo kolo neće biti kompletno, ali odigraće se šest utakmica. Jednu od najinteresantnijih u noći između subote i nedelje, od 01.30 časova po srednjoevropskom vremenu, odigraće Nju Ingland Revolušn i Orlando Siti.

Međutim, oba tima biće žestoko oslabljena. Nedostajaće im po osmorica fudbalera. Domaćinu, između ostalih i Đorđe Petrović (23), koji je sa reprezentacijom Srbije i nada se šansi na meču sa Bugarskom (utorak) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Mladi golman je jedan od trojice reprezentativaca u redovima Revolušna. Pored njega, Kristijan Makun je sa selekcijom Venecuele, a Damijan Rivera sa mladim timom Kostarike. Osim njih trojice, Nju Inglandu zbog povreda nedostaju Dilan Borero, Naćo Hil, Henri Kesler, Masijel i Tomi Meknamura.

S druge strane, Orlando ima četvoricu reprezentativaca, dvojicu povređenih, ali i dvojicu suspendovanih igrača. Sa Peruom su Vilder Kartahena i Pedro Galjese, Vilfredo Rivera je reprezentativac Portorika, a Fakundo Tores Urugvaja. Defanzivci Antonio Karlos i Kajl Smit su nakupili previše žutih kartona i moraju na hlađenje, a Adam Grinvis i Abdi Salim su na bolovanju.

01.30: (1,80) Nju Ingland Revolušn (3,60) Orlando Siti (4,60)

Prvi put od početka sezone Nju Ingland je bez Petrovića. Sjajnog golmana, kojeg sa dobrim razlogom prate premijerligaši, odmeniće ovog puta 31-godišnji Erl Edvards.

Mislim da su svi naši golmani dobri i da mogu da preuzmu odgovornost. Svi su radili dobro na treningu. Ubeđen sam da, kada si rezerva Đorđu, možeš da naučiš mnogo toga od njega. Erl je već duže vreme u ligi, potpuno mu verujemo. Ne sumnjam u našu pobedu“, kazao je defanzivac Revolušna Endrju Farel.

Posle 17 utakmica Nju Ingland je četvrti na tabeli Istočne konferencije MLS sa 30 poena. Seirju od tri uzastopna remija prekinuo je prošlog vikenda pobedom nad Interom iz Majamija (3:1), novim klubom Lionela Mesija. Orlando Siti je sedmi na tabeli, ima četiri poena manje od Revolušna, ali je odigrao jednu utakmicu manje.

U takmičarskom meču Orlando je poslednji put savladao Nju Ingland još 2017. godine, kada je bilo 6:1. Od tada su se sastali u prvenstvu još devet puta, Revolušn ima pet pobeda, dok su četiri meča završena remijima. Poslednji put snagu su odmerili u februaru ove godine u prijateljskom meču, Petrovićev tim je tada pobedio sa 2:1.

MLS

Subota

Njujork Siti – Kolumbus u toku

Nedelja

01.30: (1,75) Di Si Junajted (3,60) Real Solt Lejk (4,90)

01.30: (1,80) Nju Ingland Revolušn (3,60) Orlando Siti (4,60)

02.30: (2,40) Sporting Kanzas Siti (3,45) Los Anđeles FK (2,90)

02.30: (1,65) Nešvil (3,70) Sent Luis (5,60)

04.30: (2,30) San Hose Ertkvejks (3,40) Portland Tiber (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

mls ligaMLSNju Ingland RevolušnOrlando Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara