(© Reuters)
(© Reuters)

Koliko ovde ima? Možda 40 metara... Dajte loptu Hulku i čuvajte se ugriza pit bula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 02:06

Fantastičan pogodak asa Atletiko Mineira za slavlje nad Kruzeirom, Botafogo posustaje

Samo što je počelo, a obećava. Iako nije zaokruženo ni deveto kolo, deluje da bi prvenstvo Brazila moglo da bude ujednačenije nego što se činilo posle prvih pet kola, kad je Botafogo u velikom naletu skupio maksimalan broj bodova i delovao kao tim spreman da se potuče za naslov. I dalje je lider, ali ne tako suveren, jer je u Kuritibi poražen od Atletiko Paranensea (0:1) čime je dozvolio pratiocima da mu se primaknu.

Konkretno, Atletiko Mineiru. Crno-beli su dobili Kruzeiro u gostima (1:0), a između bi mogao da se smesti aktuelni vlasnik pehara, Palmeiras, ako u nedelju veče u Sao Paolu, prema očekivanjima, savlada Koritibu.

Izabrane vesti

Izgleda da je Botafogo počeo da posustaje. Dobio je svaku utakmicu u početnih pet kola, ali u naredna četiri samo dve. I to obe pred svojim navijačima. Da je u poslednje vreme ranjiv kad napusti Rio de Žaneiri pokazalo se na gostovanju Atletiko Paranenseu. Čak nije bio toliko loš kao što rezultat pokazuje, međutim, desilo mu se nešto što nije do početka Brazileira. Nije dao gol!? Opet je prva opcija u napadu bio Tikinjo Soareš, počeli su po krilima Luiz Enrike i Žunior Santos, između je dejstvovao Lukas Fernandes. Opet nije vredelo. Crno-beli su omanuli.

U skoro izjednačenom susretu, presudio je hitac Aleksa Santane. Povratnik u brazilski fudbal iz Ludogoreca bio je precizan malo pre odlaska na odmor i to je bilo dovoljno da Atletiko posle sva sušna kola slavi.

Ujedno omogući imenjaku iz Mineira da napreduje do drugog mesta. U meču u kome je uglavnom bio podređen, prvak iz 2021. je slavio zahavljujući najboljem strelcu ekipe, Hulku. To što ima 36 godina mu ne smeta da trese mreže. Čak i u situacijama kad su mnogi posumnjali u njega, jer je pre samo nekoliko dana njegov promašaj sa bele tačke bio uvod u eliminaciju iz Kupa Brazila, Hulk je pokazao veštinu.

Ovoga puta udaljenost je bila daleko veća do 11 metara. Možda celih 40! Niiko ga nije zaustavio: ni živi zid, ni Rafael Kabral, mada na adresu golmana Kruzeira ide veliki deo odgovornosti za kapitulaciju. Što ne umanjuje vrednost minijature bivšeg člana Porta i Zenita. Nije čudo što ga zovu Neverovatni Hulk, što je oslobodio zver u sebi i u zanosu zbog pogotka pred navijačima imitirao pit bula!

S obzirom da je od Atletiko Mineira viđeno dosta prekršaja, seckanja, a malo pravih akcija, ovaj jedan Hulkov hitac bio je dovoljan da se sruši Kruzeiro, kome nije vredelo ni 19 pokušaja.

Hulku je to bio peti gol u aktuelnom prvenstvu. Mediji u Latinskoj Americi već ga porede sa bombama Roberta Karlosa...



tagovi

Atletiko MineiroHulkBotafogoBrazilBrazil 1Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara