Fudbaleri Kolo Kola (© AFP)
Fudbaleri Kolo Kola (© AFP)

Kolo Kolo ima šansu za duplu krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 02:34

Liderska pozicija u prvenstvu i mesto u finalu Kupa Čilea

Nije ni izbliza uspešan kao pre tri decenije kad je osvojio Kopa Libertadores, ali bi do kraja godine Kolo Kolo mogao da podseti na dane stare slave. Navijači bi bili zadovoljni, jer se najpopularnijem klubu Čilea otvorio put ka duploj kruni.

U prvenstvu ima da odigra još deset kola, trenutno je na tabeli bodovno poravnat sa Audaksom, zato bi prečicom mogao do trofeja, ako osvoji tamošnji kup. Prvi korak je ostvario plasmanom u finale, pošto je u noći između srede i četvrtka potvrdio ulogu favorita protiv Union Espanjola. Izabranci Gustava Kinterosa su na revanš doneli ogromnih 4:0, da bi na stadionu „Santa Laura“ potvrdili kvalitet i slavili u još jednom efikasnom susretu – 3:2.

Izabrane vesti

Domaćin je krenuo ambiciozno, stvorio nekolio šansi, da bi poveo pred kraj prvog dela. U 39 minutu jedanaesterac u korist Uniona realizovao je Kristijan Palasios, ali je vođstvo bilo kratkog daha. Favorit je brzo uzvratio i već do odlaska na veliki odmor otklonio dileme oko pobednika. Ignjasio Hara je nameštao, a Pablo Solari pogađao cilj u 44. i prvom minutu nadoknade prvog dela. Tad je bilo jasno da od senzacionalnog preokreta neće biti ništa, u nastavku je Kolo Kolo povisio na 3:1 pogotkom rezerviste Marka Boladosa, da bi konačnih 3:2 autogolom postavio desni bek Bruno Gutijerez u petom minutu nadoknade.

Na taj način Kolo Kolo se izborio za šansu da napadne 13. trofej Kupa Čilea, poslednji je osvojio 2019, kad je savladao Univerzidad. Sad će mu rival biti Everton (jedan trofej, 1984), koji je u revanšu polufinala u meču bez golova sačuvao prednost od 2:1 iz prve utakmice sa Kokimbom Unidom.



tagovi

ČileČile 1Kolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara