Huan Martin Lusero (©AFP)
Huan Martin Lusero (©AFP)

Kolo Kolo juri što ubedljiviju pobedu za miran revanš

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.06.22. | 22:33

Kup Čilea: Poglavice dočekuju drugoligaša Deportes Temuko u trećoj rundi

I dok traje jednomesečna pauza ligaškog fudbala u Čileu, veliki broj klubova ovog vikenda imaće obaveze u nacionalnom Kupu. Najtrofejniji klub Čilea, Kolo Kolo vraća se u akciju sa prvim izazovom u drugom delu sezone, debitujući noćas (23.55) u Kupu protiv Deportes Temuka, čime započinje svoj put ka odbrani titule ovog takmičenja, a koju je prisvajao u prethodna dva navrata 2019. i 2021. godine.

Poglavice će na svom legendarnom stadionu Monumental David Areljano dočekati Albiverdese za prvu utakmicu treće faze Kupa, u svom prvom zvaničnom duelu posle ligaškog predaha. Posle veoma turbulentnog prvog dela kampanje, gde je uspeo donekle da se održi u konkurenciji na dva fronta, Kolo Kolo očekuje veoma naporan nastavak sezone, a uz to mu se dodaju još i obaveze u najmasovnijem takmičenju u zemlji.

Izabrane vesti

Trenutno je lider čileanske Primere, gde posle 15 odigranih kola ima 29 osvojenih bodova, isto koliko i Njublense i Union Espanjola, ali oba tima trenutno imaju lošiju gol-razliku. U grupnoj fazi Kopa Libertadores, Poglavice su izgubile mesto u osmini finala posle direktnog okršaja sa Fortalezom u poslednjem kolu, kada su poražene kod kuće sa 4:3. Ipak, kao trećeplasirani u Grupi F, obezbedile su nastavak na međunarodnoj sceni u Kopa Sudamerikani gde će za protivnika u osmini finala imati brazilski Internasional.

Kolo Kolo noćas debituje u Kupu Čilea protiv Deportes Temukoa sa misijom da već u prvom meču učvrsti prolaz u osminu finala. Tim dolazi posle pripremnih utakmica koje je u međusezoni imao na tlu Argentine, a Gustavo Kinteros već ima na umu sastav koji će istrčati na travnjak Monumentala.

23.55: (1,30) Kolo Kolo (5,00) Union Temuko (9,00)

Ipak, Poglavicama će nedostajati neki od standardnih igrača, uglavnom zbog povreda. Na tom spisku nalazi se Emilijano Amor koji je nedavno operisan, Brajan Kortes čiji oporavak traje duže nego što je prvobitno medicinski tim predvideo i Pablo Solari, koji nije normalno trenirao u Argentini zbog povrede prepona, ali i u jeku kontroverze oko njegovog transfera u Ameriku iz Kalija. S druge strane, Kolo Kolo ima specifične slučajeve Oskara Opaza i Džejsona Rohasa, koji nisu bili u Argentini zbog turneje čileanske reprezentacije po Aziji, dok Gabrijel Kosta stiže iz Katara posle interkontinentalnog plej-ofa gde je njegov Peru imao okršaj sa Australijom.

I treba imati na umu da u Kupu Čilea timovi moraju imati najmanje pet igrača do 21 godine u prvoj postavi uz obavezu ostvarivanja 180 odigranih minuta za najmanje njih trojicu. Ipak, jedina nedoumica za sada za Kinterosa je ulazak Gabrijela Suaza ili Danijela Gutijereza ​​na poziciju levog beka.

Sa druge strane, rival Poglavica dolazi iz drugorangiranog takmičenja Primere B, gde posle prvog dela sezone zauzima 11. poziciju sa 17 bodova, pet bodova manje od mesta koja vode u plej-of za promociju u najviši rang, ali i šest od dna tabele gde se trenutno nalazi Deportes Rekoleta.

Deportes Temuko je čileanski fudbalski klub sa sedištem u istoimenom gradu Temuku, region Araukanija. Trenutno igra u čileanskoj Primeri B, a svoje domaće utakmice igra na novom stadionu Munisipal Herman Beker kapaciteta 18.500, koji se nalazi u ulici koja nosi naziv po čuvenom čileanskom piscu Pablu Nerudi. Klub je osnovan 22. februara 1960. kao Deportes Temuko i ponovo 20. marta 1965. posle spajanja sa Zelenim krstom. Do 1984. godine klub je bio poznat kao Green Cross – Temuco , a 2007. menja ime u Deportivo Temuko.

Početkom 2013. spojio se sa Union Temukom, ali je ime Deportes Temuko zadržano kao zvanično, zajedno sa logotipom i tradicionalnom belom i zelenom bojom, što više apsorbuje Union, nego što čini fuziju ova dva tima. Međutim, zahvaljujući zvanično smatranoj fuziji, Deportes Temuko je napustio Segundu i vratio se u Primeru B za sezonu 2013/2014, koristeći mesto Union Temuka u toj ligi. Čak i pored tolikog broja spajanja, današnji klub zvanični je naslednik titule nacionalnog prvaka iz 1945. godine, koju je tada osvojio klub Zeleni krst.

Poslednji okršaj ova dva tima odigrao se 2018. godine, kada je Temuko poslednji put pripadao elitnom rangu. Tom prilikom na stadonu Herman Beker domaći tim slavio je minimalnim rezultatom i golom Horhea Donosa, koji se i danas nalazi u sastavu zeleno-belih. Poslednja pobeda za Kolo Kolo viđena je iste sezone, kada je na Monumentalu rezultat bio 2:0 u korist Poglavica. Bilans u poslednjih deset međusobnih okršaja ovih timova je na starni prestoničkog kluba, sa šest pobeda, naspram tri za tim iz Temuka, uz jedan nerešeni ishod.

ČILE, KUP - 3. RUNDA, PRVI MEČEVI

Subota

23.00: (1,25) Njublense (5,50) Independijente S. (10,0)

23.30: (2,70) Union Konsepsion (3,20) La Serena (2,50)

23.55: (1,30) Kolo Kolo (5,00) Union Temuko (9,00)

23.55: (2,95) Puerto Mont (3,25) Uačipato (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

ČileKolo KoloJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara