Pablo Solari sa saigračima u Kolo Kolu (©AFP)
Pablo Solari sa saigračima u Kolo Kolu (©AFP)

Kolo Kolo na dvadesetogodišnjicu bankrota igra za trofej

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 22:00

Najtrofejniji čileanski klub se u nedelju od 23.00 časova po srednoevropskom vremenu sastaje sa Universidadom Katolikom u nacionalnom Superkupu

Čak i kada je najteže ne treba se predavati i prepuštati očaju. Kada se dotakne dno, može se samo na gore, što odlično pokazuje i put koji je prešao Kolo Kolo. Najtrofejniji čileanski fudbalski klub je 23. januara 2002. godine proglasio bankrot, ali je preživeo i ostao na vrhu, pa se 23. januara 2022. godine bori u Superkupu Čilea sa Universidadom Katolikom. Meč počinje od 23.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Pamti se još uvek u Santijagu anegdota da je voda na stadionu Kolo Kola isključena baš u momentu dok se tadašnji fudbaler belih Edmundo Valjadares tuširao. Tek što je nasapunjao kosu posle treninga, boda je isključena, što ga je naravno šokiralo. Vrlo brzo za tim je isključena i struja, a sud je baš na današnji dan proglasio bankrot Kolo Kola, zbog minusa većeg od 20.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Klub je odmah preuzeo biznismen Huan Karlos Safie i lično doživeo kao obavezu da mora da oporavi velikana. Pomogli su mu i neki legendarni igrači, koji su se vratili u klub u tom teškom periodu, poput Barikiota, Espine, Tapije, Sebastijana Gonzaleza… Kolo Kolo je ostao da se takmiči u elitnom takmičenju, a mimo svih očekivanja, ostao je konkurentan. Igrala su se finala, zvanično se iz bankrota izašlo posle tri sezone, 2006. se vratio Kolo Kolo na tron, a do sada je sakupio 32 titule u Primeri i 13 trofeja u Kupu Čilea. Večeras ima priliku da osvoji Superkup Čilea po treći put.

Bori se za njega kao aktuelni osvajač nacionalnog kupa. Beli su u finalu tog takmičenja još u septembru prošle godine savladali Everton sa 2:0. S druge strane, Universidad Katolika je prvak, osvojila je Primeru tako što je u poslednja tri kola prestigla Kolo Kolo na vrhu tabele.

23.00: (2,65) Universidad Katolika (3,20) Kolo Kolo (2,55)

On je imao sve u svojim rukama uoči duela sa Kuriko Unidom, dva boda više od rivala, ali je na tom meču odigrao 0:0. Prepustio je prvu poziciju, a onda u naredna dva kola izgubio od Espanjole (1:0) i Antofagaste (takođe 1:0), pa je Katolika na kraju šampionata imala velikih +6.

Zanimljivo je to da nijednom prošle sezone nije Universidad uspeo da savlada noćašnjeg rivala. Na svom terenu je odigrao 0:0, a zatim kao gost je poražen krajem oktobra sa 2:1.

Katolika nije previše menjala tim u odnosu na prošlu sezonu. Otiši su samo Edson Puč (Ikulke) i Kristofer Toseli (Sentral Kordoba), dok su došli Sebastijan Galani (Universidad Čile) i Lukas Melano (Sentral Kordoba). Nijedan od tih transfera nije podrazumevao nikakvo obeštećenje.

Zato, Kolo Kolo je plaćao za nove igrače, vrlo pristojno. Angažman desnog krila Pabla Solarija iz Taljeres Kordobe koštao je 1.150.000 evra, za Leonarda Hila je plaćeno Itihadu 1.000.000 evra, a za Kristijana Zavalu Melipilji 400.000 evra. Uz njih su bez obeštećenja došli iz Klub Tihuane Esteban Pavez i Huan Martin Lusero.

Kolo Kolo je imao kvalitetne pripreme, odigrao je prijateljski turnir u Argentini. Tamo je odmerio snage sa Universidad Čileom (2:1) i Bokom Juniors, od koje je izgubio sa 2:0.

Pripreme su bile veoma dobre, odlično smo radili. Odigrali smo dobre prijateljske mečeve, tako da sada sa visokim samopouzdanjem dočekujemo borbu za trofej“, kazao je Gustavo Kvinteros.

Universidad Katolika i Kolo Kolo su se sastali i u Superkupu prošle godine. Tada je Katolika slavila sa 4:2, iako je do 63. minuta bilo 2:0 za Bele.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

SUPERKUP ČILEA – FINALE

Nedelja

23.00: (2,65) Universidad Katolika (3,20) Kolo Kolo (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolo KoloUniversidad KatolikaČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara