Gol Eljunusija (©Reuters)
Gol Eljunusija (©Reuters)

Kolo sreće se okrenulo, Seltik ni isceđenom Rendžersu ne može ništa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 14:54

Remi u Old Firmu – 1:1

Derbi je derbi, posebna utakmica, koja se igra na maksimumu mogućnosti čak i nema naročiti rezultatski značaj.

A, pogotovo to važi ako je u pitanju stari derbi, Old Firm, koji gleda ceo svet. Nisu Seltik i Rendžers razočarali ni ovog puta, iako ih deli 20 bodova na tabeli, iako su Policajci već osvojili i proslavili titulu. Novo izdanje škotskog derbija je bilo kao da od ishoda zavisi pitanje prvaka: trčanje, borba, šanse, golovi – 1:1.

Izabrane vesti

Seltik je igrao da pobedom makar opere obraz na koncu jako loše sezone. I da dobije bar jedan derbi ove sezone. A, Redžers da ne zabrlja do kraja, mada je titulu već osvojio. Posle ispadanja od Slavije usred Glazgova u Ligi Evrope, timu Stivena Džerarda nije nikako bilo potrebno da samo koji dan kasnije izgubi i Old Firm.

Kolo sreće se u Škotskoj definitivno okrenulo. Dugo je Seltik dominirao, ali sada ne može da pobedi Rendžers čak ni kada je bolji tim na terenu. A, danas je zaista bio.

Kelti su probali da iskoristi što su mnogo svežiji dočekali meč, jer je večiti rival u četvrtak uveče igrao sa Slavijom u Evropi. Pogotovo u drugom poluvremenu su bili dosta bolji, kada je Policajce počela da izdaje snaga. U poslednjih 20 minuta imao je Seltik tri odlične šanse da dobije meč, najbolju je promašio Turnbul, kojem je Mekgregor odbranio situaciju jedan na jedan. Tako da zeleno-beli imaju za čim da žale.

Poveo je Seltik golom Eljunusija u 23. minutu, sjajno je tukao glavom u padu na petercu u akciji u kojoj igrači Rendžersa nisu pipnuli loptu. Suštinski bio je to mat u četiri poraza, hirurški precizno izveden i efektno zaključen.

Odgovor je stigao 15 minuta kasnije. I to je gol za izjednačenje postigao Alfredo Morelos. Najbolji strelac Rendžersa, momak koji budi veliko interesovanje finansijski moćnijih klubova, a koji je danas postigao svoj prvi gol u Old Firmu i to u 13. nastupu! Eto, ima nekog kome broj 13 donosi sreću... Doduše, teže mu je bilo da promaši nego da pogodi iz situacije u kojoj se našao, ali i to treba znati, osetiti gde će lopta doći posle kornera.

Ostaje Seltiku poslednja pobeda nad Rendžersom u decembru 2019. u Liga kupu. Od tada vlada policijski „čas“...

ŠKOTSKA 1 – 32. KOLO

Nedelja

Seltik – Rendžers 1:1 (1:1)

/Eljunusi 23 – Morelos 38/

 



tagovi

SeltikGlazgov RendžersOld FirmŠkotska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara