Ramon Abila (©AFP)
Ramon Abila (©AFP)

Kolon u krizi, vreme je da proradi Ramon Abila

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.03.22. | 23:10

Liga kup Argentine: Tim iz Santa Fea noćas (02.30) dočekuje ekupu iz Mar del Plate koju s klupe predvodi legenda Boke Juniors, Martin Palermo

Na polovini smo prvog dela sezone u Liga kupu Argentine. Ostalo je još sedam kola do kraja ligaškog dela trećeg izdanje ovog takmičenja, a onda kreće četvrtfinale plej-ofa. Po četiri najbolje ekipe iz obe grupe igraće za pobednika i mesto u Kopa Libertadores naredne godine.

Kolon je branilac krune, a i ove godine ima solidan start, po tri pobede i remija, uz poraz u gostima protiv Tigrea (0:1). Forma ekipe iz Santa Fea nije dobra pred nastavak sezone. Na stadion Generala Estanislaoa Lopeza noćas (02.30) stiže Aldosivi, ekipa iz Mar del Plate, u prvom meču osmog kola Liga kupa Argentine. Na klupi gostiju sedi legenda Boke Juniors Martin Palermo. Pre reprezentativne pauze, zeleno-žuti su pobedili dva meča u nizu, pa sada dišu za vratom pobedniku ovog takmičenje prošle godine.

Izabrane vesti

Aldosivi ima dva boda manje od Kolona pred noćašnji duel. Kolon s klupe predvodi iskusni stručnjak Hulio Falkoni. Prošlog meseca u klub je stigao iskusni napadač Ramon Abila posle neuspešnog boravka u MLS-u. Na pet mečeva u novom klubu, bivši as Boke ulazio je u igru u nastavku, imao je i jednu asistenciju, a sada se očekuje da bi mogao da bude prvi put starter za tim iz Santa Fea. Najbolji strelac tima je Lukas Beltran sa tri pogotka.

02.30: (1,48) Kolon (4,00) Aldosivi (6,50)

Aldosivi može da se pohvali da ima najubojitijeg strelca dosadašnjeg takmičenja, veterana Martina Kauteručija koji je postigao pet od osam golova svog tima. Ovaj Urugvajac uskoro puni 35 godina, a u tim iz Mar del Plate je stigao iz Estudijantesa polovinom prošle godine. U bogatoj karijeri nosio je i dresove meksičkog Kruz Azula, San Lorenca i Gilmesa, kao i slavnog Nasionala iz Montevideo gde je i počeo karijeru.

Kolon mnogo bolje igra na svom terenu. Sakupio je sedam bodova na tri meča, sa samo dva primljena pogotka. Tim Martina Palerma je dobio u gostima jednom, a dva puta je poražen. Oba tima ne mogu da računaju na najjače sastave. Za domaćina van stoja su Matijas Ibanez i Huan Sančez. Kod gostiju zbog povreda su odsutni Fransisko Sero, Hoakin Indakoečea, Havijer Iritijer i Federiko Milo.


tagovi

Južna AmerikaLiga kup ArgentineKolonAldosiviArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara