Anderson Plata (©AFP)
Anderson Plata (©AFP)

Kolumbija: Na pomolu finale Atletiko Nasional – Tolima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 02:44

Apertura: Timovi iz Medeljina i Ibague na pol-pozicijama pred poslednje kolo

Pred poslednje kolo plej-ofa u šampionatu kolumbijske Aperture ne znaju se finalisti ovogodišnjeg šampionata.

Najbliži borbi za titulu su Atletiko Nasional i Tolima, lideri u Grupi A i B. Zeleni iz Medeljina su odigrali nerešeno u Bogoti protiv Miljonariosa (0:0) u nedelju ujutru, pa će u četvrtak u direktnom dvoboju sa Juniorom na svom stadionu da odluče u finalisti. Domaćinu treba bod da bi igrao za titulu.

Izabrane vesti

U Grupi B, Tolima je napravila veliki korak ka plasmanu u finale. Dobila je Independijente u Medeljinu sa 1:0, pa pred poslednje šesto kolo ima bod više od Ekidada i dva od DIM-a. Za tri dana u dvoboju za veliko finale na svom terenu će dočekati Ekidad iz Bogote.

Tolima je i prošle godine igrala oba finala šampionata Kolumbije, Aperturu i Klausuru. U prvom delu sezone je stigla do titule, dok je krajem prošle godine poražena od Deportivo Kalija. Sada ima šansu za treće vezano finale i potvrdu da je poslednjih godina najbolja ekipa u Kolumbiji.

Četvrtak, 03.15: (2,05) Atletiko Nasional (3,15) Junior (3,60)

Tim iz Ibague je napravio podvig u Medeljinu, slavio je sa 1:0, iako je većim delom meča imao igrača manje. Vezista Fabijan Moskera je isljučen već u 29. minutu. Činilo se da će DIM to da iskorsti. Pobedom bi već izborio plasman u veliko finale, ali tim iz Medelina nije nalazio put do mreže gostiju. U finišu prvog poluvremena, Anderson Plata je postigao jedini gol na meču. Izašao je iskusni napadač sam ispred golmana domaćina Andersa Moskeru i samo je „bocnuo“ lopti, prevario čuvara mreže i matirao domaćina. Bio je to njegov peti gol u ovoj sezonu, koji bi mogao da bude zlatan vredan.

U nastavku, domaćini su kidisali na gol gostiju, i bod bi bio veliki kao kuća, ali do njega nisu uspeli da dođu. Argentinac Lusijano Pons je u 71. mintuu isključen za Independijente, pa su fudbaleri Tolime s podjednakim brojem igrača u polju uspeli da sačuvaju prednost i stignu na korak do borbe za titulu. U poslednjim trenucima meča, tim iz Medeljina je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

KOLUMBIJA 1, APERTURA (PLEJ-OF) – 5. KOLO

GRUPA A

Subota

Junior - Bukaramanga 1:0 (1:0)

/Borha 15/

Nedelja

Miljonarios - Atleitko Nasional 0:0

GRUPA B

Nedelja

Envigado - Ekidad 0:3 (0:2)

/Sabag 39, Čavera 45+1, Lima 80pen/

Ponedeljak

Independijente Medeljin - Tolima 0:1 (0:1)

/Plata 45+1/



tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaDeportes TolimaIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara