Kevin Viveros (©YouTube/FK Sarajevo)
Kevin Viveros (©YouTube/FK Sarajevo)

Kolumbijcima odličan, a u Sarajevu jedva odigrao devet minuta za polusezonu

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 23:05

Kevin Viveros je odradio suspenziju i predvodiće Ekidad protiv Independijentea iz Medeljina (subota, 02.20) u direktnoj borbi za Kvadrangular Aperture

Očekivali su letos navijači Sarajeva da će u 23-godišnjem kolumbijskom fudbaleru Kevinu Viverosu da dobiju veliko pojačanje. Odigrao je međutim samo devet minuta u prvoligašu iz Bosne i Hercegovine, pre nego što su ga spakovali sa sve mašnicom nazad za Kolumbiju. Posle prvih nekoliko meseci deluje da su se u Bordo klubu ogrešili o njega, Viveros se ozbiljno razigrao u dresu Ekidada i predvodi taj klub u borbi za plasman u Kvadrangular Aperture kolumbijskog šampionata. Važan korak ka tom cilju probaće da napravi u noći između petka i subote od 02.20 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će u okviru 13. kola da ugosti Independijente iz Medeljina.

Viveros je otišao u Ekidad na šestomesečnu pozajmicu, uz klauzulu o njenom produžetku i na Klausuru, odnosno do kraja kalendarske godine. Nezvanično, dva kluba su se tom prilikom dogovorila i oko visine obeštećenja, tako da Ekidad u svakom trenutku može da otkupi mladog napadača.

Izabrane vesti

Na početku sezone Viveros je ulazio sa klupe, videlo se da mu nedostaje kontinuitet pošto u Sarajevu nije bio ni na klupi. Od početka februara i susreta sa Onse Kaldasom (0:0) ušao je u startnu postavu, prvi gol je postigao u 7. kolu protiv Patriotasa (1:0), a potom je bio direktan junak i u naredna dva meča protiv Amerike iz Kalija (1:0) i Atletiko Nasionala (2:0).

Ekidad je predvođen Viverosom beležio sjajne rezultate u kontinuitetu, a početkom marta je uspeo da šokira gradskog rivala Miljonarios kao gost i da ga savlada sa 2:1. U samom finišu tog meča Viveros je dobio direktan crveni karton, zbog čega je propustio prošla dva meča. Bez njega Ekidad je savladao Deportivo iz Kalija (2:0), ali je doživeo debakl pre nedelju dana na gostovanju Bukaramangi (0:4).


02.20: (2,05) Ekidad (3,20) Independijente Medeljin (3,60)


Bio je to prvi poraz Ekidada u sezoni, posle kojeg je ekipa skliznula sa prvog mesta na tabeli. Sada je na deobi druge pozicije sa 23 poena, koliko imaju i Tolima i Santa Fe. Osamila se na vrhu Pereira sa 26 bodova.

Za meč sa Independijenteom u protokol se vraća Viveros, koje odslužio svoju suspenziju. Na vreme za izuzetno bitnu utakmicu, pošto je Independijente deveti na tabeli, prvoj poziciji ispod crte za Kvadrangular. Ima 15 bodova, jedan manje od osmoplasiranog Jaguaresa, koji je doduše odigrao jedan meč manje.

Podsetimo, tokom sezone se u Kolumbiji igraju dva prvenstva, Apertura i Klausura. Oba su sastavljena tako što se najpre 20 ekipa međusobno sastaje svako sa svakim u ligaškom delu, igra se ukupno 20 kola (najveći rivali igraju po dva susreta), posle čega osam najboljih timova na tabeli ide u Kvadrangular. On se sastoji od dve grupe od po četiri ekipe, svi kreću od nule i igraju po dvokružnom sistemu. Pobednici grupa posle šest kola igraju međusobno finale za titulu.

Viveros još uvek nije osvojio nijedan trofej u karijeri. Mlad je prvi put otišao iz zemlje, početkom 2022. godine se preselio u Venecuelu, gde je igrao za Karabobo. Vratio se potom na šest meseci u Deportivo iz Kalija, a prošlog leta je otišao prvi put u Evropu. Za Sarajevo je odigrao samo jednu utakmicu, devet minuta u prvoj utakmici sa Torpedom iz Kutaisija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Slovenački trener Simon Rožman ga posle toga više nijednom nije slao na teren.

Dok se Viveros bori za titulu u rodnoj zemlji, Sarajevo pokušava da izbori plasman u Evropu. Peto je na tabeli sa 37 bodova, dva manje od trećeplasiranog Veleža i pozicije koja garantuje kvalifikacije za Ligu konferencije. Sarajevo je sa 36 postignutih golova treća najefikasnija ekipa u ligi, a najbolji strelci Renan Oliveira, Ajdin Hasić i Hamza Ćataković su potpisali po sedam pogodaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) – 13. KOLO

Subota

00.10: (2,95) Patriotas (3,00) Junior (2,45)

02.20: (2,05) Ekidad (3,20) Independijente Medeljin (3,60)

20.00: (1,58) Miljonarios (3,70) Deportivo Kali (5,60)

22.10: Tolima - Pereira

Nedelja

00.20: (2,30) Jaguares (3,00) Fortaleza (3,20)

02.30: Amerika Kali - Čiko

22.00: (1,67) Bukaramanga (3,45) Envigado (5,20)

Ponedeljak

00.10: (1,58) Atletiko Nasional (3,50) Deportivo Pasto (6,25)

02.20: (2,45) Agilas (3,05) Santa Fe (2,90)

22.00: (1,90) Onse Kaldas (3,35) Alijanca (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Independijente MedeljinKolumbija 1Kevin Viveros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara