Kome šta treba u Ligi šampiona: Juveu visi omča oko vrata, Parižani mu prete, Benfika juri gol-razliku

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.11.22. | 11:48

Večeras su na programu poslednje utakmice grupne faze

Danas je dan D za učesnike Lige šampiona. U večernjim časovima saznaćemo ko će ugrabiti poslednje karte za nokaut fazu društva najboljih, ko se preseliti u Ligu Evrope, a ko se oprostiti od međunarodne pozornice. Već je poznato 14 timova koji su se plasirali u osminu finala Lige šampiona, dva mesta su ostala upražnjena, a za njih konkurišu četiri ekipe. 

Hajde da pogledamo šta kome treba u poslednjem kolu i da napravimo rekapitulaciju urađenog do sada. 

Izabrane vesti

Zagarantovano prvo mesto u grupi: Napoli, Porto, Bajern, Totenhem, Čelsi, Mančester Siti.

Sigurni u osmini finala: Liverpul, Klub Briž, Inter, Ajntraht, Real Madrid, Borusija Dortmund, Pari Sen Žermen, Benfika.

Jure plasman u osminu finala: Milan, Salcburg, Lajpcig, Šahtjor.

Sigurno idu u Ligu Evrope: Ajaks, Bajer Leverkuzen, Barselona, Sporting Lisabon, Sevilja.

Ne mogu u osminu finala, ali mogu do Lige Evrope: Dinamo Zagreb, Juventus, Makabi Haifa.

Zakucani na četvrtom mestu: Rendžers, Atletiko Madrid, Viktorija Plzenj, Marselj, Seltik, Kopenhagen.

GRUPA E 

Čelsi je prebrinuo brige pre poslednjeg kola. Osigurao je prolaz u osminu finala i cementirao prvo mesto u pravom trenutku, jer ispod londonskih Plavaca kuva. 

Zamršena je situacija u grupi, a u najboljoj poziciji da se priključi Čelsiju u nokaut fazi Lige šampiona je Milan. Dovoljno mu je da ne pretrpi poraz od Salcburga. Čak i da do toga dođe, evropsko proleće mu je zagarantovano. Poslednji ne može da bude, najniže što može da padne je do Lige Evrope.

Salcburgova kalkulacija je jasna. Ukoliko pobedi Milan na San Siru, ide u osminu finala Lige šampiona. Za dno će biti zakucan samo ukoliko izgubi, a zagrebački Dinamo drugi put u grubi bude bolji od Čelsija.

Vrata osmine finala Lige šampiona zatvorila su se Dinamu pre poslednjeg kola. Ne i Lige Evrope. Pobedom nad Čelsijem i porazom Salcburga u Itijaliji nastaviće evropsku odiseju.

Sreda

21.00: (1,35) Čelsi (5,50) Dinamo Zagreb (9,50)

21.00: (1,57) Milan (4,30) Salcburg (6,25)


GRUPA F 

Real Madrid se plasirao u osminu finala, jedina nedoumica je da li će biti povlašćen na žrebu ili ne. Kraljevski klub sve drži u svojim rukama, pobedom protiv Seltika na Santjago Bernabeuu će overiti prvo mesto. A, igra mu i da Lajpcig ne savlada Šahtjor u Varšavi.

Lajpcig je nadomak plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, plasiraće se ako ne bude poražen u glavnom gradu Poljske. Do prvog mesta može ukoliko ostvari četvrti trijumf u grupnoj fazi, a Real Madrid ne uzme meru Seltiku.

Kalkulacije za Šahtjor ne postoje. Ukrajinci moraju da pobede Lajpcig da bi se plasirali u osminu finala Lige šampiona. U suprotnom - takmičenje nastavlja u Ligi Evrope.

Seltik se na Santjago Bernabeuu oprašta od međunarodnog fudbala za ovu sezonu.

Sreda

18.45: (1,28) Real Madrid (6,00) Seltik (9,50)

18.45: (4,60) Šahtjor (3,70) Lajpcig (1,85)


GRUPA G

Sve je rešeno u ovoj grupi. Mačester Siti je pobednik i na žrebu za osminu finala biće nosilac. Borusija Dortmund ide dalje kao drugoplasirana, a u Ligu Evrope seli se najčešći osvajač drugog po snazi evropskog takmičenja - Sevilja. Dok se Kopenhagen pozdravlja sa evroscenom.

Sreda

21.00: (4,90) Kopenhagen (3,60) Borusija Dortmund (1,75)

21.00: (1,28) Mančester Siti (6,50) Sevilja (11,0)


GRUPA H

I Pari Sen Žermen i Benfika plasirali su se u osminu finala Lige šampiona. Ulaznice su podeljene, jedina nedoumica je ko će sa koje pozicije. Odlučivaće o prvom mestu i statusu nosioca gol-razlika u slučaju da obe ekipe trijumfuju, pošto su oba direktna duela francuskog i portugalskog kluba završena rezultatom 1:1. Sveci su boljoj poziciji, imaju gol-razliku +8, dok je Benfika na +4.

Ako savlada Juventus u Torinu, PSŽ je skoro sigurno prvi. Ako kiksne, a Benfika slavi u Haifi, onda će Portugalci u prvi šešir. Benfiki će verovatno igrati samo bolji rezultat od Pari Sen Žermena, jer je teško očekivati očekivati da će nadoknaditi četiri gola razlike u ukupnoj gol-razlici. 

Juventus i Makabi Haifa ne mogu do osmine finala Lige šampiona, u poslednjem kolu pašće odluka ko će od ova dva kluba u Ligu Evrope, a ko je došao do kraja puta. Timovi su izjednačeni i bodovno i u međusobnim duelima, pa bi, kao u slučaju Pari Sen Žermena i Benfike, mogla da odlučuje gol-razlika. Juventus je u boljoj poziciji, jer je na -3, dok su Izraelci na -9.

Sreda

21.00: (5,50) Juventus (3,90) Pari Sen Žermen (1,63)

21.00: (5,00) Makabi Haifa (3,70) Benfika (1,80)



tagovi

Liga šampionaPari Sen ŽermenJuventusMakabi HaifaBenfikaMančester SitiBorusija DortmundSeviljaKopenhagenReal MadridRB LajpcigŠahtjorSeltikČelsiMilanSalcburgDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara