Reprezentativci Komorskih Ostrva (©AFP)
Reprezentativci Komorskih Ostrva (©AFP)

Komorska Ostrva ipak imaju golmana, selektori Gvineje i Gambije su stari znanci

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.01.22. | 13:48

El Fardu Ben napada Kamerun u osmini finala Kupa afričkih nacija od 20.00 časova, dok će se pre toga od 17.00 sastati dve ekipe sa zapada Crnog kontinenta

Delovalo je da će Komorska Ostrva snaći nezapamćen problem i da će istorijski meč u osmini finala Kupa afričkih nacija protiv domaćina turnira Kameruna morati da odigra bez golmana. Do toga ipak neće da dođe, Ali Ahamada je dobio negativan rezultat na testiranju na virus korona, tako da će se naći među stativama u ponedeljak od 20 časova.

Debitant na KAN-u se posle neočekivanog prolaska kroz grupnu fazu našao u nesvakidašnjoj situaciji. Prvi golman Salim Ben Boina je povredio rame na utakmici sa Ganom i za njega je turnir svakako bio završen, dok su na testiranju na virus korona bili pozitivni njegovi rezervisti Mojad Useni i Ali Ahamada.

Izabrane vesti

Zbog toga je trener golmana Žan-Danijel Padovani utrošio čitav jedan trening u nedelju na kojem je testirao igrače, da vidi ko se najbolje snalazi sa rukavicama. Srećom po malu državu u Indijskom okeanu, ipak neće morati niko od njih među stative, zato što je Ahamada dobio negativan test.

To će ipak koliko-toliko da popravi šansu El Farduu Benu i njegovim saigračima protiv Kameruna, s tim što je naravno rival apsolutni favorit. Kamerunci su bili odlični u grupnoj fazi, lako su osvojili prvo mesto pobedama nad Burkinom Faso (2:1) i Etiopijom (4:1), posle čega su sa kombinovanim sastavom remizirali protiv Zelenortskih Ostrva (1:1).

20.00: (1,15) Kamerun (9,00) Komorska Ostrva (22,0)

Glavna uzdanica Kameruna je kapiten Vinsent Abubakar, trenutno ubedljivo najbolji strelac turnira sa pet golova. Na svakoj od utakmica je dao barem po jedan gol.

Golmanu Komorskih Ostrva Aliju Ahamadi ovo će da bude 28. meč u nacionalnom dresu. Imaće 30-godišnjak motiv više da se pokaže protiv Kameruna, pošto trenutno traži novi angažman i ne bi mu škodilo da ima još neki uspeh da doda u radnu biografiju. Ahamadiju je ove zime istekao ugovor sa norveškim Branom, pa je slobodan igrač.

Pre te utakmice, od 17 časova će da se sastanu Gvineja i Gambija. Veliki problem za Gvineju biće odsustvo najboljeg njenog fudbalera dosadašnjeg dela takmičenja, Nabija Keite. Zvanično igrač utakmica sa Senegalom (0:0) i Malavijem (1:0) napravio je glupost u meču poslednjeg kola sa Zimbabveom, koji je njegov tim izgubio sa 2:1. Zbog nesportskog ponašanja je dobio žuti karton u 91. minutu, drugi na turniru, pa je suspendovan za današnji meč.

17.00: (2,60) Gvineja (2,85) Gambija (3,40)

Zanimljivo da je selektor Gambije Tom Saintfit svojevremeno trenirao šefa stručnog štaba Gvineje Kabu Diavaru, iako je Belgijanac stariji od kolege samo dve godine. Saintfit je izuzetno mlad otišao u trenere, a tokom 2004. godine je vodio Al Itihad, za koji je Dijavara tada igrao.

Gvineja je favorit, ali to nam samo daje motivaciju, jer nam je ovo prvi put da smo u nokaut fazi. Ne plašimo se, dugo smo zajedno, duže od tri godine. To znači da postoji sjajna kohezija i duh u ekipi. Kaba Dijavara je bio moj igrač u Kataru. Imamo različite stilove igre i pristupamo određenim situacijama na drugačiji način. Cilj nam je pobeda, kao i njima, tako da očekujem dobar duel“, rekao je Saintfit.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP AFRIČKIH NACIJA – OSMINA FINALA

Nedelja

Burkina Faso – Gabon 1:1 (1:1, 1:0) – penalima 7:6

/Traore 28 – Guira 90+1/

Nigerija – Tunis 0:1 (0:0)

/Msakni 47/

Ponedeljak

17.00: (2,60) Gvineja (2,85) Gambija (3,40)

20.00: (1,15) Kamerun (9,00) Komorska Ostrva (22,0)

Utorak

17.00: (1,60) Senegal (3,60) Zelenortska Ostrva (8,00)

20.00: (1,30) Maroko (5,40) Malavi (14,0)

Sreda

17.00: (2,25) Obala Slonovače (3,05) Egipat (3,90)

20.00: (1,57) Mali (3,80) Ekvatorijalna Gvineja (8,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija KomoraKup afričkih nacijareprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara