Dan Petresku ©Reuters
Dan Petresku ©Reuters

Komplikacije za upravu Kluža: Ponuda od 3.000.000 evra odvodi Dana Petreskua u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 08:27

Legendarni Rumun bi lako mogao da promeni pravac, iako je bio viđen na klupi šampiona svoje zemlje

Poremećeni su planovi uprave rumunskog Kluža. Legendarni Dan Petresku, koji je proteklih dana bio viđen za naslednika Marija Šumudike na klupi tamošnjeg šampiona, dobio je ponudu "koja se ne odbija" iz Saudijske Arabije. Kako javlja ugledni Digi Sport, Petresku je dobio ponudu iz Saudijske Arabije vrednu 3.000.000 evra.

U pitanju je celokupan iznos za dvogodišnja primanja u klubu, što znači da bi nekadašnji rumunski reprezentativac na godišnjem nivou inkasirao 1.500.000 evra. Prema istom izvoru, pregovori između kluba iz Džede i Petreskua su u naprednoj fazi. Klub je u nedelju raskinuo saradnju sa brazilskim strategom Fabiom Karileom i odmah se okrenuo Rumunu.

Izabrane vesti

Kluž je posle sastanka sa aktuelnim trenerom dao apsolutno poverenje Šumudiki, uz napomenu da se nikada nije razmišljalo o njegovoj smeni, ali su tamošnji mediji insistirali na informaciji da se uporedo vode vrlo aktivni pregovori sa Petreskuom, kao i da bi sve brzo moglo da bude dogovoreno.

(2,85) KLUŽ (3,20) CRVENA ZVEZDA (2,55)

Ipak, sve dok zvanično ne postane trener Al Itihada, postajaće šansa da Petresku ipak dođe u klub koji je već vodio u dva navrata i osvojio tri šampionske titule.

Sa druge strane, Šumudika ima besprekoran niz od šest pobeda na startu šampionske trke, ali njegov tim igra katastrofalno na evrosceni. Već je eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Jang Bojsa, a isto mu se smeši i u plej-ofu za Ligu Evrope, pošto revanš sa Crvenom zvezdom dočekuje sa četiri gola zaostatka iz prve utakmice (0:4). Kluž ima zagarantovano učešće u grupnoj fazi Lige konferencija, ali to nikako ne zadovoljava ambicije kluba u ovoj sezoni.


tagovi

Dan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara