Nikolas Valjeho, fudbaler Independijentea (©AFP)
Nikolas Valjeho, fudbaler Independijentea (©AFP)

Komšijski obračun južne zone Buenos Ajresa

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.02.23. | 23:03

Independijente dočekuje Defensu i Hustisiju u 4. kolu šampionata Argentine

Na stadionu Rikardo Enrike Bočini u Aveljanedi, poznatijem kao Libertadores de Amerika, noćas (01.30) nas u sklopu 4. kola argentinske Profesionalne lige očekuje komšijski obračun južne zone Buenos Ajresa između Independijentea i Defense i Hustisije.

Independijente je odlično počeo novu sezonu argentinskog šampionata, toliko da je na debiju pobedio neugodni Taljeres i to u gostima, minimalnim rezultatom. El Diablu je bila potrebna pomoć jednog od domaćih igrača kako bi smestili loptu u mrežu, a tu nesreću imao je Anđelo Martino koji u 52. minutu meča postigao autogol. Ipak, i pored odgovarajućeg starta, Independijente u naredne dve utakmice nije zabeležio nijedan osvojen bod.

Izabrane vesti

U sledećem kolu i prvom ovogodišnjem nastupu pred svojim navijačima Los Rohosi su poraženi sa 1:2 od Platensea. El Kalamar je prvi gol postigao preko Nikolasa Kastra u 20. minutu. U povratku sa pauze gosti su duplirali prednost golom Nikolasa Serveta. Independijente je uspeo da umanji prednost Hobotnica pogotkom iz penala Martina Kauteručija, ali to je sve što su Đavoli iz Aveljanede uspeli da urade do kraja susreta. Nedavno su se susreli sa Velez Sarsfildom na stadionu Hose Amalfitani u nerešenom ishodu bez golova u jednoj veoma pasivnoj utakmici, gde su oba tima uputila samo dva udarca ka golu protivnika.

Pored toga, ekipa je i dalje u poziciji znatno ispod očekivanja na tabeli argentinske elite, i zauzima skromno 17. mesto, sa samo četiri osvojena boda do sada, ali ga blizina u odnosu na skor glavnih klubova drži sa nadom da će postići pozitivnu sekvencu za uspon ka vrhu. U poslednjih pet duela zabeležene su dve pobede, dva remija i jedan poraz. Pobedili su Taljeres u Kordobi i čileanski Everton iz Vinje del Mara u pripremnoj utakmici, izjednačili se sa Bokom Juniors i Velez Sarsfildom, pored toga što su izgubili od Platensea. Na domaćem terenu, Independijente ima nedavni skor od četiri pobede, četiri remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

01.30: (2,20) Independijente (3,15) Defensa i Hustisija (3,60)

Trener Crvenih, Leandro Stilitano, razmatra nekoliko promena u odnosu na prošlu utakmicu u kojoj je njegov tim remizirao protiv Veleza u meču bez postignutih golova. Prva modifikacija bi bio povratak Serhija Bareta u tim, pošto mu je sredinom nedelje potvrđen dogovor za još jednu sezonu, a defanzivac bi zauzeo mesto Hoakina Lasa, koji ga je menjao u Linijersu protiv Veleza. Pored toga u srcu odbrane, Damijan Perez bi zamenio Edgara Elizaldea, a oporavljeni Lučano Gomez ušao bi umesto Havijera Baeza. Najavljena je još jedna, više rotacija nego novina, u odbrani gde bi Ajrtoa Kosta koji je do sada nastupao na poziciji levog, mogao da zauzme mesto centralnog beka. Povređeni Lučano Gomez jedini je potvrđeni izostanak iz sastava

Sa druge strane, ekipa Defense i Hustisije ima tri uzastopne pobede u sezoni, uključujući tu i trijumf nad Ituzaingom od 3:2, kojim se plasirao u drugu fazu Kupa Argentine. Njihov poslednji meč je bila minimalna pobeda od nad Njuels Old Bojsima, gde je ovako nizak rezultat pokazao izuzetan razvoj njihovog odbrambenog sektora, koji nije primio gol više od 180 minuta.

Nedavna pobeda je bila veoma važna za El Halkona u sticanju samopouzdanja za nastavak šampionata u pobedničkom stilu. U drugom kolu je gostovao u Himnaziji na stadionu Huan Karmelo Zeriljo odakle je otišao sa pobedom od 2:0. Kada su se u poslednjem meču susreli sa Njuels Old Bojsima, mučili su se da razviju izgledne šanse za gol, ali su ipak uspeli da pobede sa 1:0. Los Rohinegrosi su imali bolji statistički učinak, sa ukupno 18 šuteva, devet udaraca u okvir gola kao i posed lopte od preko 60% vremena. Na drugoj strani, domaći su u 28. minutu pogodili preko Kevina Gutijereza i držali rezultat do kraja, što je bilo dovoljno za drugu pobedu nizu, treću u svim takmičenjima.

Jastrebovi iz Florensio Varele trenutno su na devetom mestu argentinske elite, sa šest osvojenih bodova do sada. U poslednjih pet utakmica, zabeležene su četiri pobede, nijedan remi i samo jedan poraz. Pobede su izvojevane protiv Atletiko Tukumana, Ituzainga, Himnasije i Njuels Old Bojs, pored poraza od Urakana na startu prvenstva. Delujući u gostima, tim Defense i Hustisije ima nedavni skor od pet pobeda, dva remija i tri poraza u poslednjih 10 utakmica odigranih u ovom stanju.

Independijente ima prednost što igra na svom terenu gde će imati veliku podršku navijača. Međutim, u poslednje vreme njihov učinak nije baš povoljan, i već dva kola su bez osvojenog boda. Defensa i Hustisija je, s druge strane, podbacila u debiju u argentinskom šampionatu, iskupivši se pobedom u Kupu Argentine, a ubrzo potom zabeleživši još dve pobede u prvenstvu. Sa blagim epitetom favorita u ovom meču, Rohosi još ne uspevaju da se uklope u ovu sezonu na način na koji bi želeli i imaju tendenciju da naiđu na mnoge poteškoće protiv dobro izbalansirane ekipe iz susedstva Florensio Varele, koja objedinjuje tehnički kvalitet i dovoljnu taktičku organizaciju da stvori ozbiljne probleme čak i moćnijim timovima od Independijentea.

ARGENTINA 1 – 4. KOLO

Petak

Himnasija La Plata – Instituto 2:0 (1:0)

/Kontin 5, Ramirez 55/

Subota

Arsenal Sarandi - Rasing 0:3 (0:3)

/Piovi 29, Mura 39, Rohas 45+2/

Urakan - Barakas 1:0 (1:0)

/Gudino 30/

Lanus - Rosario 3:0 (0:0)

/Trojanski 55, De la Vega 60, Orozko 71/

Tigre - River Plejt 0:1 (0:0)

/Gonzales 79/

Argentinos Juniors - Belgrano 3:0 /1:0/

/Gonzales 4, Montijel 52, Avalos 72/

Godoj Kruz - Estudijantes 0:1 (0:1)

/Loljo 28/

Nedelja

Njuels - Banfild 2:0 (0:0)

/Velaskez 83, Moskera 90/

Union - Kolon U TOKU

23.15: (1,80) Boka Juniors (3,40) Platense (4,90)

Ponedeljak

01.30: (2,20) Independijente (3,15) Defensa i Hustisija (3,60)

01.30: (1,68) Taljeres (3,60) Kordoba Santijago (5,60)

23.15: (3,15) Sarmijentno (2,90) San Lorenco (2,55)

Utorak

01.30: (2,65) Atletiko Tukuman (3,00) Velez (2,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1IndependijenteDefensa i Hustisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara