Alesandro Nesta (©Shutterstock)
Alesandro Nesta (©Shutterstock)

Konačna odluka u Seriji B: Ispit za Nestu, Đorđević vodi Leteće magarce u plej-of, Kozenca u strašnoj seriji, bezbrižna Specija

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.07.20. | 11:48

Šest timova se bore za četiri mesta u doigravanju za Seriju A. Direktan duel za opstanak. Trapani čeka odluku o vraćanju dva boda

Jedno od najtežih, ali i najšarmantnijih drugoligaških takmičenja u Evropi je došlo do poslednjih 90 minuta. Poslednje kolo u italijanskoj Seriji B će nam doneti odgovore ko ide i u plej-of za Seriju A, ko ide u baraž za opstanak, a ko ispada u treću ligu. Odranije se zna da su Benevento i Krotone ušli direktno u Seriju A, da su Pordenone i Specija skoro sigurno u polufinalu plej-ofa, ali u poslednjem kolu ćemo dobiti odgovore koja još četiri tima će se u baražu boriti za preostala dva mesta u plej-ofu. Peti ide na osmog, šesti na sedmog, pa onda pobednici u polufinala protiv četvrtog i trećeg. Jeste, komplikovano je, ali to je Serija B.

Sve oči će biti uprte u meč Frozinone – Piza gde u direktnom okršaju dobijamo jednog sigurnog učesnika baraža. Imaju isto broj bodova uoči poslednjeg kola i nalaze se na sedmom i osmom mestu. Pobednik sigurno ide u plej-of, poraženom za vratom vise Salernitana i Empoli koji su favoriti u svojim mečevima poslednjeg kola.

Izabrane vesti

Frozinone je dugo važio za jednog od favorita da se direktno plasira u Seriju A jer je dobro organizovan i zdrav klub sa dobrim timom, ali je sve uprskao u finišu sezone. Na poslednjih 11 mečeva je ostvario samo jednu pobedu i tu je bio kraj svih nada o direktnom plasmanu. Sada mu visi i plej-of pošto je u prethodna dva kola poražen od bezbrižnih Beneventa i Krotonea. Ekipa koju trenira Alesandro Nesta bi na kraju mogla da bude najveći gubitnik sezone. Iako ima više nego solidne prvoligaške igrače poput Bardija, Kapuana, Arijauda, Dionizija, ali i drugoligaške asove poput Ćana.

Piza sa druge strane nema skoro nijednog poznatog igrača, ali ima šest pobeda u poslednjih 10 kola i sjajnu formu. Trener Danđelo je izvukao maksimum iz ovog tima i plasman u plej-of bi bio iznad svih očekivanja. Od igrača Pize vredi pomenuti "najpoznatiju bradu" italijanskog fudbala, neuništivog 40-godišnjeg Davide Moskardelija koji je kapiten i džoker sa klupe, ali u ovakvim mečevima bi mogao da bude prevaga. Kvalitet je na strani domaćina, ali i pritisak i loša atmosfera. Piza nema šta da izgubi.

BORBA ZA PLEJ-OF (sigurni samo Specija i Pordenone)

Specija kao trećeplasirana je obezbedila mesto u plej-ofu, ali i osigurala slobodnu prvu rundu doigravanja. Ima bolji međusobni skor od petoplasirane Čitadele. Pordenoneu treba bod u Kremoni da bi obezbedio bar četvrto mesto i plasman u polufinle plej-ofa. U slučaju da sva tri tima imaju po 58 bodova, opet je najgora Čitadela.

ČITADELA (55) – Teško će Čitadela do treće ili četvrte pozicije, ali za sigurno četvrtfinale plej-ofa potrebna joj je bod na gostovanju Virtus Enteli.

KJEVO (53) – Leteći Magarci su se probudili u finišu sezone, vezali dva trijumfa. Prošle nedelje su pobedili lidera Benevento sa 1:0 i naneli mu prvi poraz u Seriji B na svom stadionu. Na Bentegodiju stiže Peskara koja se bori za opstanak. Ekipa iz Verone bi sa tri boda bila sigurna u plej-ofu. Sa bodom ekipa nekadašnjeg reprezentativca Srbije Filipa Đorđevića bila u plej-ofu ako ne bude nerešeno u duelu Frozinena i Pize, a da Salernitana ne pobedi.

PIZA (53) – U prednosti je u odnosu na Frozinene (oba međusobna duela su završena bez pogodaka, ali ima bolju gol-razliku). Ipak, samo trijumf u Frozinoneu garantuje plasman u doigravanje. Sa remijem mogu do plej-ofa da ako se ispune jedan od dva uslova – da Kjevo izgubi i ako Salernitana ne pobedi Speciju na svom terenu.

FROZINONE (53) – Tim Alesandra Neste samo pobeda na svom terenu sigurno vodi u plej-of.

SALERNITANA (52) – Ekipa iz Salerna sve drži u svojim rukama. Potrebno je samo da pobedi nezainteresovanu Speciju i sigurno će da se plasira u četvrtinale plej-ofa. Sa bodom Salernitana nikako ne može do doigravanja (ima slabiji međusobni skor od Kjeva).

EMPOLI (51) – Ekipa iz Toskane ima lak posao protiv poslednjeplasiranog Livorna u gostima, ali ima samo teoretske šanse da se nađe u plej-ofu. Potrebno je da se ispune dva od tri uslova, a to je da Salernitana ne pobedi, Kjevo izgubi i Frozinone i Piza ne odigraju nerešeno.

ZA OPSTANAK (ispao Livorno)

Što se tiče borbe da se izbegne plej-aut, u igri je čak sedam ekipa, a trenutno na pozicijama koje vodi u baraž za opstanak su Peskara sa 45 i Kozenca sa 43 boda. Peskara gostuje Kjevu u Veroni, dok Kozenca na svom terenu igra sa Juvestabijom. U odličnoj je seriji, ima četiri vezana trijumfa u Seriji B. Peskara se sigurno spasila direktnog ispadanja, dok Kozenca nije.

U direktnom dvoboju sa Juvestabijom, Kozenca odlučuje o svojoj subini. Potreban joj je bod da bi igrala plej-aut. Sa tri boda na svom terenu mogla bi da izbegne doigravanje za opstanak, ali nije sve u rukama Kozence. Juvestabija može do izbegne direktno ispadanje samo ako pobedi Kozencu u gostima. Trapani je sa 41 bodom sigurno ispao ako mu ne vrate dva boda. Ima slabiji međusobni skor od Juvestabije, a od Kozence isti međusobni skor, ali mnogo goru gol-razliku. Ipak, postoji mogućnost da mu italijanski savez vrati oduzeta dva boda i onda bi imao dobre šanse da se spasi ako pobedi nezainteresovani Krotone na svom stadionu.

*U Seriji B u slučaju istog broja bodova odlučuje međusobni skor, pa gol-razlika.

SERIJA B – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

21.00: (1,72) Askoli (3,60) Benevento (5,10)

21.00: (2,50) Kjevo (2,60) Peskara (3,50)

21.00: (1,75) Kozenca (3,60) Juvestabija (4,90)

21.00: (3,15) Kremoneze (3,30) Pordenone (2,30)

21.00: (3,40) Virtus Entela (3,40) Čitadela (2,15)

21.00: (2,15) Frozinone (3,30) Piza (3,50)

21.00 Livorno – Empoli

21.00: (1,65) Salernitana (3,80) Specija (5,50)

21.00: (1,92) Trapani (3,45) Krotone (3,70)

21.00: (2,65) Venecija (3,05) Peruđa (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Italija 2ItalijaSerija AAlesandro NestaKjevoKozencaFrozinoneTrapaniSalernitanaPizaSpecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara