Erik Garsija (©Reuters)
Erik Garsija (©Reuters)

KONAČNO: Erik Garsija Barsin za 5.000.000 + 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 09:14

Siti prinuđen da spusti cenu

Letos su ga jurili kao da je jedini štoper na svetu, iako ostatak fudbalske planete nije uveren da je Erik Garsija baš toliko dobar fudbaler. Ali jeste mlade, jeste štoper, a štoperi Barseloni fale kao davljeniku flaša vode. I čini se da je sada konačno došao trenutak da se davnašnji plan Blaugrane realizuje i da Garsija konačno napusti Mančester Siti.

Sam igrač je odavno već prihvatio da se vrati na stadion Kamp Nou, pošto je za Barsu igrao i kao omladinac. Razlika je samo što je sada i Siti snizio prohteve. Nije ni imao izbora. Garsiji na leto ističe ugovor, a kako je sasvim jasno da želi samo u Barseloni Građani su morali da prihvate šta god.

Izabrane vesti

Pa će tako umesto 10.000.000 evra fiksno plus još 10.000.000 evra u bonusima – koliko su letos tražili za Garsiju – sada dobiti duplo manje. Dakle, 5.000.000 evra fiksno plus još 5.000.000 u bonusima. Pride, taj fiksni deo neće dobiti odmah, no će morati da sačekaju leto, jer Barselonu je korona virus žestoko pogodio u finansijskom smislu.

Posao ipak još nije sasvim gotov, mada je sve već dogovoreno. Ali još se čeka da četvorica kandidata na predsedničkim izborima u Barseloni zakazanim za 24. januara – a to su Đoan Laporta, Viktor Font, Toni Freiša i Emili Ruso – odobre transfer.

Kako bilo, ovo bi trebalo da znači da je Ronald Kuman rešio glavni problem u ekipi, ali nije on jedini. Kuman želi i Memfisa Depaja, napadača lionskog Olimpika. I njemu ugovor ističe već na leto. A i on želi u Barselonu.

Druga je stvar da li su i jedan i drugi baš kalibar za Barsu. Garsija je recimo ove sezone u dresu Građana odigrao svega 498 minuta, računajući tu sva takmičenja. Nije baš aždaja od igrača.



tagovi

Erik GarsijaZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara