Konačno - Pepe: Najskuplji Afrikanac svih vremena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.19. | 17:47

Arsenal predstavio zvanično novo pojačanje i tako oborio rekord

Čekali smo ga, pisali danima o njemu i - evo ga! Nikola Pepe je zvanično novo pojačanje Arsenala. Klub je to potvrdio na zvaničnom sajtu, predstavio novo pojačanje i tu više dileme nema. Konačno.

Arsenal je doveo ovog 24-godišnjeg igrača za rekordnih 80.000.000 evra! I biće tu uključeni i bonusi. Fudbaler iz Obale Slonovače je tako postao najskuplje pojačanje Tobdžija u istoriji. Takođe, ovo je rekordna prodaja Lila, ali i rekordna prodaja bilo kog kluba, odnosno igrača iz Lige 1. Takođe, postao je najskuplje prodati Afrikanac u istoriji. Do sada je najskuplji Afrikanac bio Rijad Marez koji je iz Lestera prešao u Mančester Siti za 67.800.000 evra.

Izabrane vesti

Ukupno je za Lil odigrao 80 utakmica, dao je 37 golova i imao 18 asistencija.

O novom pojačanju je prve impresije izneo i trener Unaj Emeri.
"Nikola je visoko kotiran talentovani fudbaler na poziciji krila. Hteli su ga brojni vrhunski klubovi Evrope. Dovođenje vrhunskog krilnog igrača je bio jedan od ključnih stvari ovog prelaznog roka. Oduševljen sam što nam se pridružio. Dodaće nam brzinu, snagu i kreativnost, sa ciljem da dajemo što više golova", rekao je Emeri.

Do sada se pominjalo da će Pepe imati platu od 5.000.000 evra godišnje, a potpisao je petogodišnji ugovor. Jutros je završena sva papirologija, a Pepe će u Arsenalu nositi broj 19.

Arsenal je pri dovođenju Pepea iz Lila imao velikog protivnika u Napoliju. Poređenja radi, Napoli je za Pepea spreman da izdvoji milion evra manje na godišnjem nivou i to takođe tako što je 500.000 evra nagrada za dobre igre, a 3.500.000 evra fiksni deo. Zbog toga je mladi igrač i završio na kraju u Arsenalu.

Čak su predstavnici Pepea išli i na razgovor sa Napolijem, bilo je to jako blizu, pominjalo se i da bi PSŽ mogao da uđe u trku, ali je Pepe na kraju završio na Emirejtsu.

Gledaćemo ga u dresu Arsenala.

FOTO: Tviter Arsenal


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara