Konačno se pojavio desni bek: Sad od Zvezde sve zavisi

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 09:39

Moguće je da će crveno-beli u prvi tim na leto prekomandovati Kostu Nedeljkovića, Marko Marin ga hvali u neformalnim razgovorima

Bilo je perioda kada je srpski fudbal patio za napadačem top klase (do pojave Mitrovića u selektorskoj eri Siniše Mihajlovića), potom nam je manjkalo štopera, ali pozicija desnog beka iskristalisala se kao hronični problem gotovo svih selekcija pod okriljem FSS. Posebno je to širokim masama bilo uočljivo nakon povlačenja ražalovanog kapitena Branislava Ivanovića, koji je na Mundijalu u Rusiji okonačno bogatu karijeru u dresu.

Dugo je godinama odolevao Antonio Rukavina, čak i apelovao na selektore da ga na pozivaju pod nacionalnu zastavu i da je vreme za mlađeg momke, poput Milana Gajića. Ta opcija nije prošla. Rađale su se ideje sa Nemanjom Miletićem, formiranim štoperom, kao i Markom Gobeljićem. Na kraju se Dragan Stojković opredelio za formaciju sa trojicom štopera i spoljnim igračima. I rešio problem.

Izabrane vesti

Barem privremeno. Pošto su i mlada i omladinska selekcija imali istu muku. Desnog beka nije bilo ni u najavi, ali se možda podno južne tribine Marakane pojavilo mitsko biće u liku i delu desnog beka Grafičara Koste Nedeljkovića. Đak Zvezdine omladinske škole, rođen 2005. godine, brzo se privikao na zahteve seniorskog fudbala. Očevici kažu da je u prva četiri kola prolećnog dela Prve Mozzart Bet Lige Srbije ostavio više nego pristojan utisak. I najavio da bi u perspektivi mogao da dobije šansu u matičnom klubu. Za početak kao alternativa Argentincu Aleksu Vigu.

U neformalnim razgovorima često ga hvali direktor akuting službe Crvene zvezde Marko Marin, što možda nagoveštava da bi igrač koji u decembru proslavlja punoletstvo mogao brzo da siđe u rupu.

Grafičar se nedavno, na društvenim mrežama, pohvalio da je Kosta Nedeljković u duelu protiv Novog Sada dostigao maksimalnu brzinu od 36,4 kilometara na sat. Vredan podatak, pošto je to parametar vredan top nivoa fudbala. Sigurno je da će u narednom periodu Kosta Nedeljković praviti i propuste u dresu tima sa Senjaka, ali za tinejdžera iz Smedereva je dobro što će sarađivati sa Markom Neđićem. Mladi stručnjak je tokom jesenje sezone napravio sjajne stvari sa Grafičarom. Odrazilo se to i na aktivnosti na tržištu, pa je tako štoper Falu Fol otišao u Rems za 500.000 evra. Veszista Knežević igra Superligu u Napretku, golman Strahinja Manojlović je zaslužio poziv Javora, tamo je i Milan Ilić. Crvena zvezda je u prvi timvratila Nikolu Mituljikića, dok je njegov brat Jovan trenutno na doškolovavanju u redovima Mladosti iz Novog Sada.

Kosta Nedeljković ima najviše šansi da nastavi tim putem. Posebno što igra na godinama deficitarnoj poziciji. Pomenti Nedeljković je 2019. godine došao u Zvezdinu omladinsku školu iz Smedereva. Jesenas je odigrao mečeve u Ligi šampiona mladih timova protiv Omonije i Az Alkamara. Tada je dobio prve pohvale Marka Marina.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 25. KOLO

Sreda

IMT - Mačva 1:3 (1:2)

/Glišić 28 - Radunović 18, Pejović 44, 69/

Rad - Loznica 1:1 (0:1)

/Mihajlović 55 - Ivanović 11/

Trajal - Novi Beograd 3:2 (2:0)

/Radivojević 5, Golubović 35, Krstić 90+4 - Gordić 48, Matejević 74/

Četvrtak

15.00: (1,85) Grafičar (3,35) OFK Vršac (4,00)

15.00: (2,15) Jedinstvo Ub (3,05) Sloboda Užice (3,40)

15.00: (2,10) RFK Novi Sad (3,05) Inđija (3,50)

15.00: (1,75) Železničar (3,25) Radnički Sremska Mitrovica (4,80)

15.00: (2,75) Zlatibor (2,95) Metalac (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kosta Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara