Konačno šok terapija na Stamfordu! Tuhel neutralisao Barnli, prvenac Aspilikuete i pokajnička majstorija Alonsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 14:59

Čelsi sigurnom igrom savladao Barnli - 2:0

Sistem igre koji Tomas Tuhel želi da implementira u Čelsiju će doći pre ili kasnije, sada je najvažnije da se ekipa sa Stamford Brižda otarasi pritiska i stekne neophodno samopouzdanje, a to može da učini samo pobedama. Stoga su Plavci u današnju utakmicu sa tvrdim Barnlijem ušli sa samo jednim motivom - da osvoje tri boda - u čemu su na kraju i uspeli. Za to su bili zaslužni kapiten Sesar Aspilikueta, koji je odlično reagovao nakon pravovremenog dodavanja Hadsona Odoija u 40. minutu utakmice, i povratnik u tim Markos Alonso, koji je zatresao mrežu u samoj završnici meča nakon izvrsne kontrole lopte - 2:0 (1:0).

Zanimljivo, obojici igrača su ovo bili prvi golovi u Premijer ligi ove sezone. Kapiten je to uspeo na 11 meču, a brzonogi Španac na četvrtom, pošto ga nije bilo na terenu još od septembra zbog sukoba sa Frenkom Lampardom.

Izabrane vesti

Kalum Hadson Odoi je u situaciji kod prvog gola, ali i brojnim drugim akcijama i prodorima po desnom boku, pokazao koliko može da bude važan za ovaj sistem Tomasa Tuhela. Brzonogi fudbaler je u ključnoj akciji na meču, odlično otvorio prostor svom kapitenu, znao je da mu utrčava iza leđa, a onda mu je bez gledanja ostavio loptu na tacnu. Važan posao u kreiranju kompletne akcije odradio je i Mejson Maunt. Na Alonsovoj igri se jasno videlo da mu nedostaje utakmica u nogama, ali je u finišu meča sve na Ostrvu podsetio kakve tehničke mogućnosti poseduje.

Čelsiju i Tuhelu se mora odati priznanje za način na koji su neutralisali bilo kakav pokušaj protivnika da pripreti. Barnli ne samo da nije imao udarac ka golu Eduara Mendija, već nije imao ni dovoljno prekida, a pre svega kornera (samo dva) da pokuša da pripreti Plavcima. Tuhelov tim je u tome uspeo apsolutnom kontrolom lopte, koja nije donela mnogo velikih šansi, ali je u potpunosti vezala noge nemoćnom sastavu Šona Dajša.

Plavci su bli strpljivi, mirnoću im je obezbedio vodeći pogodak, a onda su sačekali idealan trenutak da stave tačku na pobedu. Barnli možda po kvalitetu nije bio ravnopravan suparnik Tuhelovom timu, ali bi mogao da predstavlja idealan primer na koji način treba izlaziti na kraj sa ovako tvrdim i defanzivnim sastavima. Pravo "vatreno krštenje" strateg Plavaca imaće već u četvrtak kada Čelsi očekuje gradski derbi sa Totenhemom.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Subota

Everton - Njukasli 0:2 (0:0)

/Vilson 73, 90+3/

Kristal Palas - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Eze 60/

Mančester Siti - Šefild Junajted 1:0 (1:0)

/Žesus 9/

VBA - Fulam 2:2 (0:1)

/Bartli 47, Pereira 66 - Rid 10, Kavalijero 77/

Arsenal – Mančester junajted 0:0

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:1)

/Barkli 41/

Nedelja

Čelsi - Barnli 2:0 (1:0)

/Aspilikueta 40, Alonso 84/

15.00: (1,92) Lester (3,50) Lids (4,10)

17.30: (4,10) Vest Hem (3,50) Liverpul (1,90)

20.15: (3,00) Brajton (3,10) Totenhem (2,50)

*** kvote su podložne promenama 



tagovi

Tomas TuhelMarkos Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara