Džejk O'Brajan (©AFP)
Džejk O'Brajan (©AFP)

Konačno ta pobeda! Lion dao znake života, boca sa kiseonikom stigla od Matićevog Rena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 19:33

Džejk O’Brajan prvencem bar malo poboljšao užasnu situaciju franucskog velikana…

Ne, nisu gotovi! Mrdaju, batrgaju se, daju znake života.

U Olimpiku iz Marselja ulica se pita, u klubu je haos, ali bar o opstanku ne mora da razmišlja. Ili ne bi trebalo. Za to vreme onaj drugi Olimpik, iz Liona, grčevito se bori za život, bori se da udahne vazduh. Boca kiseonika je stigla od Nemanje Matića i Rena – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Konačno ta pobeda! Konačno su navijači posrnulog francuskog velikana mogli da uskliknu po poslednjem sudijskom zvižduku i bar malo se porauju u kriznim vremenima. Jer, do sada su posle utakmica isključivo utapali tugu.

Lion je bar malo poboljšao situaciju. Više nije katastrofalna, bezizlazna kako se do danas činilo. Ali, ništa bolja nije od one koja se može opisati kao užasna sa tračkom svetlosti. Ti zraci optimizma počeli su da su probijaju kroz tmurne oblake u Bretanji, a zaslužna su dva čoveka.

Prvi je – Guela Due. Defanzivac iz Obale Slonovače zagorčao je saigračima život preoštrim startom. Posle samo pet minuta isključen je iz igre. Sudija se nije dvoumio, momentalno je izvadio crveni karton i poslao ga u svlačionicu. Zaigrao je brk Fabiju Grosu, bila je to šansa koju Lion nije smeo da propusti. I nije!

Za tu pobedu čekanu čitav avgust, septembar, oktobar i pola novembra zaslužan je Džejk O’Brajan. Danas je za pristalice Liona bio dar sa nebesa, ali u klubu nije od juče. Otkupljen je letos za 1.000.000 evra od Kristal Palasa i nigde ga nije bilo dok Fabio Groso nije preuzeo trenersku palicu. Prvi meč mu je presedeo na klupi, a onda se ustalio.

Načekao se na šansu i – dočekao da prvenac bude vredan velikog slavlja. Ernest Nuama i Sael Kumbedi su probili po desnom boku, zajedničkim snagama i pravljenjem viška izbacili su čuvare… Francuski desni bek je centrirao, a irski štoper na drugoj stativi spustio loptu u gol.

Lionu se isplatila inicijativa, ali trebalo je preživeti u poslednjih dvadesetak. Ren sa desetoricom nije uspeo da iščupa bod, došao je tim Fabija Grosa do daha na severu Francuske, no institucionalna i rezultatska kriza su i dalje tu. Samo što u klubu makar malo mogu da budu optimističniji po pitanju opstanka.

FRANCUSKA 1 - 12. KOLO

Petak

Monpelje - Nica 0:0

Subota

Rems – PSŽ 0:3 (0:1)

/Mbape 3, 59, 82/

Avr - Monako 0:0

Nedelja

Klermon - Lorijan 1:0 (0:0)

/Nikolson 69pen/

Lil - Tuluz 1:1 (1:0)

/Joro 30 - Dalinga 65/

Mec - Nant 3:1 (2:1)

/Van der Kerhof 3, Elison 28, Asoro 85 - Simon 12/

Ren - Lion 0:1 (0:0)

/O'Brajan 67/

20.45: (2,35) Lans (3,50) Marselj (3,20)

Četvrtak 07.12.

Brest - Strazbur

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK RenLionLiga 1Francuska Liga 1Fabio GrosoDžejk O'BrajanNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara