Fudbaleri Fiorentine (Reuters)
Fudbaleri Fiorentine (Reuters)

Konačno Viola! Dao ga Bleki, Jović nije imao sreće ali jeste njegova zamena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 16:56

Pada i Udineze posle briljantnog starta

Liga konferencije jedno ali Serija A nešto sasvim drugo. Dok Fiorentini dobro ide četvrtkom u Evropi, vikendom u Italiji se mučila, ali je sada i tamo proradila.

Viola je danas pobedila u Seriji A prvi put posle skoro mesec i po dana. Doduše, uz mnogo muke. Na gostovanju Speciji je slavila 2:1 golom Artura Kabrala u 90. minutu.

Izabrane vesti

Trener Vinćenco Italijano je imao sreće protiv bivšeg kluba koji je takođe bio u seriji slabih rezultata. Viđena je otvorena utakmica sa šansama na obe strane, na kraju je prelomio ulazak brazilskog napadača umesto Luke Jovića.

Počelo je šansom Specije posle samo 75 sekundi igre koju je gostujući golman Teraćano osujetio i najavio da će danas biti raspoložen. Na kraju je izrastao u jednog od junaka. Dve odlične šanse je odbranio Đasiju na početku meča, a Viola je svoju prvu iskoristila u 14. minutu. Bleki Milenković je poznat kao efikasan defanzivac a danas je upisao prvenac. Posle kornera Biragija je glavom zakucao loptu u mrežu za vođstvo.

Odmah posle toga je mogla Viola na srpski pogon i do 2:0 ali Luka Jović nije bio miljenik sreće i pogodio je stativu posle dobro prodora Ikonea.

Specija je dominirala, stvarala šanse ali je Teraćano blistao. Ipak, ni on nije ništa mogao posle slabe reakcije defanzivaca koju je u 35. minutu iskoristio Nzola. Zasluženo izjednačenje u Liguriji...

Imali su gosti u finišu poluvremena još jednu lepu šansu posle asistencije Jovića za Ikonea ali se Specija spasila.

Imao je Jović dobru šansu i na početku drugog dela igre ali je šutirao pored gola. Specija je nastavila da napada, a Teraćano da brani sve živo. Ključni momenat se desio u 77. minutu kada su Jović i Dodo napustili igru a ušli Kabral i Terzić.

Brazilski napadač je odmah iznudio crveni karton Nikaloaua i preusmerio dalji tok meča pred gol domaćina. U 90. minutu se našao na pravom mestu posle odbitka i pogodio kroz noge domaećeg defanzivca za pobedu Fiorentine.

Posle briljantnog starta sezone, počeo je da pada i Udineze. Vezao je četvrti meč bez pobede, odigrao 0:0 na gostovanju Kremonezeu a trener Sotil bi ozbiljno morao da razmotri Lazara Samardžića kao startera. Osim razigranog Deulofeua, Udineze je bio bezopasan u većem delu meča u Kremoni dok je domaćin preko Buonajuta na početku drugog dela igre imao strašnu šansu koju je spektakularnom odbranom zaustavio Silvestri. Tek ulaskom Samardžića su gosti proigrali. Potencijalni reprezentativac Srbije je imao opasan šut sa distance koji je odbranio Karneseki da bi u poslednjim minutim meča servirao zicer za Deulofeua koji je Španac prokockao očajnim šutem preko gola.

SERIJA A – 12. KOLO

Subota

Napoli - Sasuolo 4:0 (3:0)

/Osimen 4, 19, 77, Kvarachelija 36/

Leče - Juventus 0:1 (0:0)

/Fađioli 73/

Inter - Sampdorija 3:0 (2:0)

/De Fraj 21, Barela 44, Korea 73/

Nedelja

Empoli - Atalanta 0:2 (0:1)

/Hatebur 32, Lukman 59/

Kremoneze - Udineze 0:0

Specija - Fjorentina 1:2 (1:1)

/Nzola 35 - Milenković 14, Kabral 90/

18.00: (1,50) Lacio (4,30) Salernitana (6,50)

20.45: (3,70) Torino (3,30) Milan (2,10)

Ponedeljak

18.30: (4,60) Verona (3,50) Roma (1,82)

20.45: (2,30) Monca (3,35) Bolonja (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SpecijaKremonezeNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara