Kristijan Pulišić (©AFP)
Kristijan Pulišić (©AFP)

Konkakaf Liga nacija: Ameri jači za Pulišića, Meksiko kuburi s napadačima

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.06.21. | 23:15

SAD i Sombrerosi favoriti u Denveru protiv Hondurasa i Kostarike

Denver, grad u američkoj državi Kolorado, biće domaćin završnog turnira Konkakaf Lige nacija. Četiri najbolje ekipe Srednje i Severne Amerike odlučiće o pobedniku ovog takmičenja koje je nekoliko puta odlagano zbog virusa korona.

U prvom meču noćas (01.30) na stadionu NFL ligaša Denver Bronkosa, Sjedinjene Američke Države igraće sa Hondurasom. Jenkiji su pre pet dana poraženi od Švajcarske sa 2:1 u prijateljskom meču. Protiv selekcije iz Srednje Amerike selektor Greg Berhalter imaće jači sastav. U repezentaciju se vraća igrač Čelsija Kristijan Pulišić. On nije igrao protiv Sajdžija jer je dobio produžene dane odmora posle finala Lige šampiona u Portu.

Izabrane vesti

Takođe, u selekciju se vraća i rezervni golman Mančester Sitija Zek Stefen. Za Amere neće igrati mladi napadač Orlanda na pozajmici u Barnsliju Deril Dajk. U konkurenciji za tim nije ni Brajan Rejnolds iz Rome.

01.30: (7,25) Honduras (4,10) SAD (1,43)

Ni Honduras neće biti kompletan. Uglavnom će tim da čine fudbaleri iz domaćih klubova. Trojica internacionalaca dolaze iz MLS-a, Majnor Figueroa iz Hjustona i Bonjek Garsija i Brajan Akosta iz Dalasa. U timu je Alberto Elijas, igrač portugalske Boaviste koji je nekada branio boje Hjustona.

Honduras je bez trijumfa na prethodne četiri utakmice. Ameri su imali mnogo više uspeha od reprezentacije iz Srednje Amerike. Jenkiji su slavili četiri puta na prethodnih šest mečeva, dok su dve utakmice završene bez pobednika. Poslednji put ove dve selekcije su odmerili snage pre četiri godine u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. U San Pedro Suli bilo je 1:1.

U drugom polufinalu (04.00) najbolje rangirana reprezentacija iz ovog dela sveta, Meksiko, igra sa Kostarikom. Ove dve selekcije su pre samo pet dana odigrali prijateljski meč i Sombrerosi su slavili sa 1:0 golom igrača Napolija Irvinga Lozana u finišu utakmice.

Lozano bi trebalo da čini napadački tandem sa Džonatanom dos Santosem. Za Meksiko neće igati dvojica napadača iz MLS lige, Havijer Ernandez Čičarito i Karlos Vela, fudbaleri timova iz Los Anđelesa, Galaksija i FK-a. Sombrerosi će biti lišeni usluga i krilnog napadača Hesusa Korone, dok se as Vulverhemptona Raul Himenez još nije opravio od preloma lobanje.

Kostarika nije pobedila na sedam utakmica u poslednjih godinu dana. Glavni adut selekcije biće golman Pari Sen Žermena Kejlor Navas, a u timu biće i veteran Brajan Ruiz koji se prošle godine vratio u otadžbinu gde brani boje Alahuelensea.

04.00: (1,45) Meksiko (3,90) Kostarika (7,50)

Tradicija je na strani Meksika koji je dobio 32 od 56 utakmice protiv Kostarikanaca koji su slavili samo sedam puta, dok je 17 mečeva završeno bez pobednika.

U polufinalnim mečevima u slučaju da posle 90 minuta ne bude pobednika odmah će se šutirati jedanaesterci. U finalu, ako bude nerešeno, igraće se dva puta po 15 minuta, a ako i tada ne bude pobednika, penal-rulet odlučuje prvaka.

KONKAKAF LIGA NACIJA – POLUFINALE (JEDAN MEČ, DENVER)

Petak

01.30: (7,25) Honduras (4,10) SAD (1,43)

04.00: (1,45) Meksiko (3,90) Kostarika (7,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija SADreprezentacija Meksikakonkakafreprezentacija Kostarikereprezentacija Hondurasa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara