Proslava fudbalera Kruz Azula (©Reuters)
Proslava fudbalera Kruz Azula (©Reuters)

Konkakaf Liga šampiona: Kruz Azul se prošetao Torontom, polufinale nadohvat ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.04.21. | 06:31

Meksički klub lako slavio u prvom meču četvrtfinala

Posle Filadelfije i Kruz Azul je obavio lak osao u prvom meču četvrtfinala Konkakaf Lige šampiona! Polufinale je i za meksički sastav nadohvat ruke, pošto je u Torontu savladao istoimeni klub rezultatom 3:1 (2:1).

Da Kruz Azul kući odnese odličan rezultat i zalihu golova pobrinula se paragvajsko-ekvadorska veza Agilar-Angulo koja je vukla sve konce na terenu stadiona Toronta. Domaćin je izdržao svega tri minuta pre nego što je Brajan Angulo umalo pocepao mrežu iz spektakularnog udarca i gola gotovo sa mesta gde se spajaju dve linije kaznenog prostora! Neodbranjiv plotun poslao je 25-godišnji napadač iz Ekvadora i verovatno će se naći u najužoj konkurenciji za najlepši gol prvih četvrtfinalnih mečeva, ako ne i cele faze takmičenja.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme susreta bilo je zaista ispunjeno akcijom do maksimuma! Džonatan Osorio doneo je izjednačenje posle gola u 20. minutu, da bi nepunih 120 sekundi kasnije Huanu Eskobaru bio poništen gol zbog ofsajda posle intervencije VAR tehnologije. Nekoliko minuta kasnije Kruz Azulu nije dosuđen čist penal iako je Osorio igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudijska odluka samo je dodatno razljutila goste koji su se razigrali u nastavku i nastavili da opsedaju kazneni prostor Toronta.

Gol za novo vođstvo doneo je ponovo Angulo, ovog puta na nenamernu asistenciju Agilara. Nenamernu jer je Agilar pre svega želeo da ugrozi gol, ali je njegov loš udarac glavom završio na pravom mestu, pa je Angulu ostao lakši deo posla. Agilaru se na kraju ispunila želja da postigne gol na ovom meču i to je učinio u 58. minutu za sigurnih 3:1.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Atlanta - Filadelfija 0:3 (0:0)

/Čibulko 57, 73, Fontana 87/

Toronto - Kruz Azul 1:3 (1:2)

/Osorio 20 – Angulo 3, 34, Agilar 58/

Četvrtak

02.30: (3,10) Kolambus (3,20) Monterej (2,40)

04.30: (3,40) Portland (3,30) Klub Amerika (2,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaFK TorontoKruz AzulPablo Agilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara