Lajl Tejlor (©Reuters)
Lajl Tejlor (©Reuters)

KONKAKAF: Montseratovi Englezi iznenadili Salvador (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 04:35

Favorit Grupe A prve runde kvalifikacija Severne i Centralne Amerike i Kariba odigrao samo 1:1 sa selekcijom zemlje koja ima manje od 5.000 stanovnika

Da li ste čuli za državu Montserat? Ova britanska teritorija na Karibima po popisu iz 2019. godine brojala je samo 4.649 stanovnika. Reprezentacije ove malene zemlje napravila je senzaciju u drugom kolu prve runde KONKAKAF kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Montserat je odigrao 1:1 sa favoritom Grupe A Salvadorom. Ovaj meč se nije igrao na ovom ostrvu nego u Kurasau. Gosti su poveli već u četvrtom minutu golom Davida Rugamasa Lejve. Činilo se da će Salvador, šestorangirana selekcija u KONKAKAF-u da stigne do laganih bodova, ali šok minut pre kraja. Lajl Tejlor je glavom iz neposredne blizine doneo veliki bod svojoj reprezentaciji. Ovaj napadač brani boje Notingem Foresta u Čempionšipu.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.55: (40,0) Kajmanska Ostrva (20,0) Kanada (1,03)

On je jedini strelac za Monserat u ovim kvalifikacijama. Dva gola je postigao u remiju sa Antigvom i Barbudima u prvom kolu, kada je bilo takođe nerešeno – 2:2.

Samo pobednik grupe nastavlja bitku za Svetsko prvenstvo naredne godine. U toku je prva od ukupno tri faze nadmetanja do Mundijala u Kataru 2022. U okviru nje će samo pobednici petočlanih grupa - njih šest - izboriti mesto u drugoj etapi, koja kreće sredinom juna, kada se priključuje pet najbolje plasiranih ekipa iz Severne, Centralne Amerike i Kariba. To su Meksiko, Sjedinjene Američke Države, Kostarika, Jamajka i Honduras.

Šesti najbolji tim konfederacije Salvador, nalazi se na 70. poziciji na FIFA rang listi, i otuda je morao od startuje već u prvoj rundi kvalifikacija. U četvrtom odmeravanju snaga ove dve selekcije Montserat je uspeo da prvi put ostane neporažen.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, KONKAKAF ZONA - 2. KOLO

Nedelja

GRUPA A

Devičanska Ostrva - Antigva i Barbuda 0:3 (0:3)

/Bajers 26, Grifit 34, 42/

Montserat - Salvador 1:1 (0:1)

/Tejlor 89 - Rugamas 4/



tagovi

konkakafEl SalvadorSalvadorKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara