Vlahovićev gol Juventusu (© Reuters)
Vlahovićev gol Juventusu (© Reuters)

Konkretna ponuda već u januaru: Za Vlahovića 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 11:32

Iako ima platežno moćnijih klubova, napadač Fjorentine želi da ostane u Italiji

Možda nije favorit za Skudeto, ali jeste za potpis jednog od najboljih mladih napadača Evrope u ovom trenutku. Zagrizao je Juventus za Dušana Vlahovića i pokušaće da ga dovede već u januarskom prelaznom roku, da ne čeka do leta kad bi situacija mogla da se iskomplikuje.

Kako bi ga angažovao iz Fjorentne, velikan iz Torina je spreman da plati 50.000.000 evra. Tu informaciju u etar je plasirala ugledna Gazeta delo sport ocenjujući da će čim se otvori zimska pijaca tolika ponuda stići na stadion „Artmetio Franki“. Jedino što se čini da neće biti dovoljna, jer predsednik Ljubičastih Roko Komiso zahteva oko 70.000.000 evra za svog najvrednijeg fudbalera.

Izabrane vesti

Osim toga, Komiso nije raspoložen da pojačava ekipe iz Serije A. Posebno što su Viola i Juve decenijski neprijatelji, ali u poslednje vreme sarađuju. Možda prinudno, jer su u poslednje četiri godina Staru damu pojačali najpre Federiko Bernadeski i Federiko Kijeza samo zato što su insistirali na tadašnjem prvaku Italije. Prema dobro obaveštenim izvorima, crno-beli su prvi Vlahovićev izbor, bez obzira što ima platežno moćnijih klubova, a to je karta na koju u Torinu igraju. Na desetine primera u evropskom fudbalu potvrđuju kako igrač uglavnom na kraju istera svoje.

Juve je svestan da je Vlahovićev cilj. Osim toga, napadač koji redovno daje golove potreban mu je kao hleb nasušni. Alvaro Morata jeste dobar, ali je ove sezone na 16 utakmica pogodio tek četiri puta, rezerva Mojze Kin tek dvaput, Paulo Dibala koliko njih dvojica zajedno, ali nije klasičan centarfor. Dušan jeste, a 12 pogodaka na 14 mečeva u prvenstvu i Kupu Italije sugerišu da je vreme za iskorak.

Nekadašnji član Partizana je decidiran. Želi da ode i zato nije prihvatio predlog za produžetak ugovora (ističe juna 2023). Samo da se vidi da li će uspeti da ostvari želju i pojača Juve ili će Fjorentina nekim svojim veštinama isposlovati dogovor sa boljim platišama, poput Totenhema, Arsenala, Atletiko Madrida...


tagovi

Dušan VlahovićJuventusFjorentina

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara