Riku Riski (©MN Press)
Riku Riski (©MN Press)

Konkurenti posrću, Helsinki nema premca u Finskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 13:45

Veikausliga: Šampion danas igra gradski derbi protiv HIFK-a. KuPS ima četiri vezane pobede. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Inter Turkua - 1,85

Pre dve godine KuPS je senzacionalno stigao do krune u Finskoj, iskoristio krizu Helsinkija, ali se najpopularniji klub u zemlji 1.000 jezera preporodio prošle godine, vratio tron, a i u novom šampionatu teško će neko da pomrsi račune plavo-belima.

U prvih sedam kola Inter iz Turkua je pretio, ali posle dva poraza u prethodna tri kola, Helsinki je odmako čak sedam bodova najvećem rivalu. KuPS se budi, ima četiri uzastopna trijumfa i mogao bi do kraja sezone da pokuša da ugorzi četu trenera Tonija Koskele.

Izabrane vesti

17.30: (7,75) HIFK (4,30) Helsinki (1,45)

Lidera danas (17.30) očekuje gradski derbi sa HIFK-a na Bolt areni u finskoj prestonici. Helsinki je na 10 utakmica primio samo pet golova. Šampion daje nešto više od dva pogotka po meču (21 na 10 mečeva). Prvi strelac tima je iskusni napadač Rope Riski sa četri pogotka, koliko je postigao i Benjamin Kalman iz Intera iz Turkua. Tri gola za lidera delo je Slovenca Filipa Valenčića. HIFK je u vrhu, na četvrtom mestu i cilj je izlazak u Evropu. Iako je HIFK nominalni domaćin, oba tima dele isti stadion, kapaciteta 10.270 gledalaca. Dozvoljeno je da bude prisutno oko 2.000 navijača na tribinama.

17.30: (1,67) SJK (3,70) Marijehamn (5,50)

Timovi iz Helsinkija su ove godine odigrali dva meča u Kupu Finske, a oba puta slavio je šampion sa 3:0 i 2:1. U proteklom prvenstvu Veikauslige obe ekipe su po jednom slavile. HJK je dobio sa 3:0, a HIFK sa 4:3. Na pet poslednjih utakmica gradskih rivala dolazio je tip 3+.

17.30: (1,85) Inter Turku (3,50) Lahti (4,40)

Inter ima tri poraza u prvenstvu, ali je klasična "domaćica". Kod kuće ima svih pet pobeda, uz gol-razliku 10:2. Ekipa iz Turkua danas (17.30) dočekuje Lahti koji je u naletu, bez poraza je već pet kola.

Šampion Finske iz 2019. godine, KuPS, danas ne bi trebao da ima problema pritv Oulua, "fenjeraša" u najbojoj ligi Finske. Ekipa iz Kuopija ima četiri vezane pobede. Najbolji igrač KuPS-a je Urho Nisila. Ovaj napadač je postigao tri gola i imao četiri asistencije.

17.30: (1,20) KuPS (6,75) Oulu (14,0)

Elitni šampionat Finske je podeljen iz dva dela. Posle 22 kola, odnosno dvokružnog sistema takmičenja, najboljih šest timova igraće još 10 kola za titulu, dok će ostatak lige da se bori za opstanak.

------------------------------

Sve utakmice današnjeg programa u okviru 11. kola Veikauslige možete da pratite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registarcija je besplatna.

------------------------------


tagovi

Finska 1FinskaHIFK HelsinkiHJK HelsinkiHelsinkiHakaInter Turku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara