Mehdi Taremi (©Reuters)
Mehdi Taremi (©Reuters)

Konseisao ima lek za Amorima: Raspucani Porto navikao na deljenje lekcija Lavovima

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 12:02

Primeira: Zmajevi u formi, dolaze večeras (21.15) na noge ljutom rivalu Sportingu u Lisabonu na stadionu Žoze Alvalade. Marko Grujić opet na klupi. Ekipa sa Dragaa vezala pet pobede protiv zeleno-belih

Sporting i Porto u derbi Portugalije (21.15) ulaze sa istim brojem bodova, po 31. Benfika je pobedom u Bragi sa 1:0 u nedelju uveče pretekla velike takmace i bar na dan zasela na čelo Primeire.

Lavovi su u krizi, imaju dva poraza u prethodna tri kola. Zmajevi su uhvatili ritam posle lošeg starta, vezali su tri trijumfa, a plasirali su se i u osminu finala Lige šampiona. Tim Rubena Amorima ima sedam vezanih pobeda na svom terenu. Porto je pobedio pet uzastopnih utakmica zeleno-bele iz Lisabona. U proteklom prvenstvu Portugalije, vicešampion je slavio na stadionu Žoze Alvalade sa 2:1.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Marko Grujić nije ove sezone u prvom planu kod Serža Konseisaa. Počeo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Liverpula da igra, ali uglavnom dobija šansu na “kašičicu” u finišu mečeva. Protiv Šahtjora u Ligi šampiona pre pet dana igrao je poslednjih 10 minuta, pre toga 34 protiv Kaza Pije u prvenstvu. Jedino je starter u Liga kupu Portugalije.

21.15: (2,30) Sporting (3,40) Porto (3,10)

U odnosu na meč sa Šturmom u Ligi Evrope u četvrtak (3:0), Amorim će vratiti na gol Adana. Protiv austrijskog vicešampiona među stativama je bio Franko Israel. U napadu će igrati Šveđanin mađarskog porekla Viktor Đekereš, kao i Pedro Gonsalves. Amorim će Paulinja da ostavi na klupi. Povređeni su Sent Džuste i Španac Fresneda.

Konseisao nije siguran da li može da računa na iskusnog štopera Pepea. On je rovit i do poslednjeg trenutka neće se znati da li će biti u timu. Protiv Barselone u evroeliti se povredio i Žaoa Mario, pa je i on neizvestan. Od ranije su van stroja mladi brazilski napadač Gabrijel Veron i španski štoper Ivan Markano. Za Marka Gruijića je opet predviđeno mesto na klupi. U napadu igraće Evanilson i Iranac Mehdi Taremi.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU SPORTINGA PROTIV PORTA.

Napad Sportinga je ubojitiji, dao je čak sedam golova više od Zmajeva, ali je odbrana Porta samo devet puta kapitulirala u ovom šampionatu, najmanje u ligi. U redovima vicešampiona se niko ne ističe realizatorskim sposobnostima. Evanilson je dao četiri gola, a Taremi samo tri. Irancu ističe na leto ugovor. Letos je bi na pragu Milana, pomnjao se i Inter, a možda bi u januaru mogao da napusti Dragao.

Lavovi su uboli džekpot dolaskom Viktora Đekereša iz Koventrija. Šveđanin je dao devet pogodaka, tri više od iskusnog Paullinja

Stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta, svih 45.000 gledalaca, a i gosti će imati podršku oko 2.500 navijača.

PRIMEIRA – 14. KOLO

Petak

Farense – Estrela 0:0

Subota

Rio Ave – Vizela 1:1 (0:0)

/Boateng 72 – Esende 55/

Aruka - Žil Visente 3:0 (1:0)

/Muhika 45+1, 61, 79/

Boavista – Gimarais 1:1 (0:1)

/Morais 90+2pen – Žota Silva 30/

Nedelja

Šaves - Kaza Pija 1:3 (1:2)

/Jo 45 - Klejton 19, 81, Tiago Dias 22/

Moreirense - Portimonense 5:2 (2:1)

/Markas 23, Medson 25, Luis 84, Kodisang 89, Aias 90+2 - Jasper 40, Relvas 74/

Famalikao - Estoril 1:1 (1:1)

/Kadiz 14 - Kasiano 5/

Braga - Benfika 0:1 (0:1)

/Tengsted 3/

Ponedeljak

21.15: (2,30) Sporting (3,40) Porto (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugalijaPortoSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara