Seržo Konseisao u razgovoru sa sudijom Ugom Migelom (©AFP)
Seržo Konseisao u razgovoru sa sudijom Ugom Migelom (©AFP)

Konseisao suspendovan tri nedelje zbog rasprave sa sudijom, Benfika sada ozbiljno preti

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.04.21. | 14:34

Situacija u vrhu Primeire postaje dramatična

Porto je pre nekoliko dana zakomplikovao situaciju remizirajući sa Moreirenseom i propustivši priliku da održi koraka za liderom Sportingom. Večeras dočekuje Famalikao i mora da pobedi. Ujedno, trećeplasirana Benfika može da obezbedi trenutnu poziciju posle borbe sa Tondelom, ali i da izvrši pritisak na Zmajeve...

Ako Porto i dalje namerava da napadne titulu, jednostavno ne može sebi da priušti takva oklevanja kao prošli put na gostovanju Moreirenseu. Zaostatak ekipe Serža Konseisaa u odnosu na vodeći Sporting je šest bodova na pet kola pre kraja Primeire, pa je matematički moguće da i dalje preskoči Lavove. Ali, u praksi je to vrlo teško. Mogući bodovni neuspeh u borbi sa Famalikaom sveo bi mogućnosti Porta na minimum.

Izabrane vesti

22.15: (1,40) Porto (4,50) Famalikao (8,50)

Ekipa sa Dragaa će želeti da izbegne takav scenario po svaku cenu, takođe s obzirom na činjenicu da joj trećeplasirana Benfika diše za vratom. Pozicija vicešampiona je ove sezone mnogo više strateški važna nego prošle godine, jer takođe direktno vodi u grupnu fazu Lige šampiona.

U finiš sezone Porto ulazi bez trenera Konseisaa, koji je pre dva dana suspendovan na čak tri nedelje zbog nasrtaja na arbitra posle remija sa Moreirenseom. To znači da će temperamentni strateg da propusti i derbi sa Benfikom, ali će se vratiti za finalni meč u ligi protiv Belenensesa.

"Vi ste zaista užasno slab sudija i loša osoba. Već ste nam uzeli dve titule. U zapisnik napišite šta želite", uputio je Konseisao ove reči sudiji Ugu Migelu, ne štedeći ga dodatnim vulgarnostima, i naposletku završio suspendovan.

Inače, dodatan problem po Zmajeve je i činjenica da jedan od stubova odbrane Pepe ne može da igra zbog parnih kartona, dok je drugi štoper Šansel Mbemba takođe prijavio zdravstvene probleme i njegovo učešće u meču je pod znakom pitanja. Mbaje i Sanusi su trenirali samo sa ograničenjima zbog povreda, a navodno je Hesus Korona potpuno zdrav. Srpski reprezentativac Marko Grujić je u konkurenciji za susret. Gostima će da nedostaje Ruben Vinagre, koji poslednji duel sa Tondelom nije završio zbog povrede, a Srbi Srđan Babić i Andrija Luković se očekuju na klupi.

20.00: (7,75) Tondela (5,00) Benfika (1,38)

Na teren će danas i Benfika, koja nije samo izgradila pristojnu distancu od četvrtoplasirane Brage u proteklih nekoliko nedelja, već je krenula u napad na Porto, koji trenutno zauzima mesto koje garantuje direktno učešće u Ligi šampiona za sledeću sezonu. Lisabonski velikan večeras ide na noge Tondeli, koji se nalazi u sredini tabele, igrajući u prilično dobrom raspoloženju.

Ekipa Paka Ajestarana spada u grupu timova koji gro bodova osvaja kod kuće. Tondela je na svom terenu do sada sakupila 26 od ukupno 35 bodova, pa je jasno da Benfiku ne čeka lagan zadatak. Ujedno, zlatno-zeleni još nisu obezbedili opstanak, njihov primarni zadatak.

"Dok se opstanak ne reši matematički, ništa nije sigurno. Tokom svoje karijere video sam najčudnije priče u tom pogledu", upozorio je Ajestaran, poznat po tome što je bio pomoćnik Rafe Beniteza punih 11 godina, da bi se potom rastali u neprijateljskim odnosima.

Gostujući strateg Žorž Žezus ne može da računa na suspendovanog Nikolasa Otamendija, a takođe Julijan Vajgl, Adel Tarabt i Žardel nisu dobrog zdravlja, pa se najverovatnije neće ni pojaviti u protokolu.

U sledećem kolu Benfika će se nameriti na Porto u velikom derbiju, što može da determiniše bitku za drugo mesto.

"Naš protivnik je nesumnjivo mnogo bolji nego prošle godine. Njegova trenutna forma je dokaz za to. U napadu će nam uglavnom biti potrebna kreativnost" rekao je Žezus.

Sve mečeve portugalske Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeiraPortugal 1PortoBenfikaTondelaFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara