Konte hoće još tri pojačanja iz Londona, Eriksen u trampi

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 10:11

Inter gleda ka Londonu u januaru

Antonio Konte od dolaska u Inter pre godinu i po dana nikada nije odavao utisak zadovoljnog čoveka. Uvek je insistirao na pojačanjima, a u tim planovima je dolazilo do razmiomilaženja sa direktorima Marotom i Auziliom.

Jedna od tačaka sporenja između trenera i direktora je bio transfer Kristijana Eriksena prošle zime. Konte je želeo neke druge igrače poput Vidala, a Danac je došao po bagatelnoj ceni kao kapitalno pojačanje, što je bio veliki Marotin uspeh. Ipak, godinu dana kasnije se nalazi na izlaznim vratima jer Konte nije uspeo da ga uklopi u svoj specifični sistem. Interov trener jedva čeka da ga se reši, a i u klubu teška srca priznaju da ovako ne ide dalje i da je bolje osloboditi se Danca dok još drži neku cenu.

Izabrane vesti

Eriksen u Interu zarađuje fiksnih 7.500.000 evra godišnje plus 1.500.000 kroz bonuse, što ga uz Lukakua stavlja u rang najplaćenijeg igrača u klubu. Na bruto nivou košta Inter oko 15.000.000 evra godišnje. Takav status se ne isplati nikome u klubu, s obzirom da Konte ne vidi danskog vezistu u ozbiljnim planovima.

Inter je još letos Eriksena nudio Bajernu i Čelsiju, ali oni nisu bili zainteresovani. Pominjala se Borusija Dortmund, a za naredni januar se kao moguće destinacije najavljuju Pari Sen Žermen i Arsenal. Interova ideja je da menja Eriksena u trampi za Granita Džaku i jedan agent već radi na pomenutoj razmeni. Švajcarac u Arsenalu zarađuje oko 6.000.000 evra godišnje i Interu bi se ta razmena isplatila, a Konte bi dobio tip veziste kakav voli. Pitanje je samo da li je Džaka zaintersovan za selidbu u Milano i da li Tobdžije žele Eriksena.

Osim toga, Konte gleda ka Londonu zbog još dva pojačanja. Želi dvojicu igrača Čelsija koje je hteo i ranije – Emersona Palmijerija i Olivije Žirua. Italo-Brazilac je velika Konteova želja za levi bok jer Ešli Jang nije dovoljno ubedljiv a Kolarov je prekomandovan u štopersku liniju. Emerson nije u planovima Frenka Lamparda i ako Inter dostavi pravu ponudu, Čelsi neće imati ništa protiv. Zainteresovan je i Napoli koji bi mogao da bude u boljoj poziciji od Intera, s obzirom na loš rastanak Kontea sa Plavcima i moćnom Marinom Granovskajom.

Što se Žirua tiče, on je pre godinu dana bio na korak od prelaska u Inter ali je Lampard ipak blokirao transfer. Sada opet ulazi u poslednjih šest meseci ugovora, tek je treći izbor u špicu pored Vernera i Ejbrahama pa bi Čelsi mogao da se smiluje i da ga za simoblično obeštećenje pusti u Inter gde bi bio alternativa Lukakuu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Antonio KonteKristijan EriksenEmerson PalmijeriOlivije Žiru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara