Slavlje igrača Morkama (©Reuters)
Slavlje igrača Morkama (©Reuters)

Kontroverzan penal i drama na Vembliju, nekadašnji učenik Atletika u 106. minutu odveo Morkamb prvi put u treću ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 19:02

Veliki dan za Škampe

Istorija se danas pisala na Vembliju gde su fudbaleri Morkamba obezbedili plasman u Ligu 1 iliti treći rang engleskog klupskog fudbala prvi put otkako je osnovan 1920. godine!

U napetom finalu plej-ofa protiv Njuport Kauntija pobednika je rešio jedan pogodak koji je viđen tek u 107. minutu, ali se zbog sitog digla velika prašina. Naime, Morkambu je sudija Bobi Medli dodelio kazneni udarac sa bele tačke, ali je problem nastao zato što postoje indicije da je faul Rajana Hejnsa nad Džonom O'Salivenom nastao van kaznenog prostora! I ne samo to, ponovljeni snimci pokazalisu da je inicijalni kontakt zaista bio van šesnaesterca, ali VAR sistem ne postoji u ovom takmičenju zbog čega nije moglo da dođe do korekcije. Medli je zato pokazao na kreč, odakle je Karlos Mendes Gomes zakucao loptu i onda proslavio sa svojim navijačima i saigračima preko granice dozvoljenog zbog skidanja dresa pa je sankcionisan žutim kartonom. Gomes je inače svojevremeno bio polaznik Hetafeove, zatm Atletikove škole, ali je još 2016. godine otišao na Ostrvo u Vest Didzberi gde se zadržao dve godine posle čega je otišao u Morkamb.

Izabrane vesti

Celu priču dodatno je zakomplikovao penal koji nije dosuđen u Njuportovu korist, iako stručna javnost na Ostrvu smatra da je i te kako bilo elemenata da se svira najstroža kazna. No, sada je gotovo i Škampi idu u treći rang po prvi put u klupskoj istoriji.

Morkamb je poslednjih 14 godina proveo u Ligi 2, u prethodne četiri godine sezonu bi završavao na pozicijama 18 i 22 po dva puta, a trener Derek Adams napravio je strašan posao! Pogotovo ako se uzme da je prošlu sezonu Morkamb u njegovoj debitantskoj sezoni bio 22, a sada ide u viši rang.

Njuport je bio bolji rival u ovom finalu, pucao ka golu rivala čak 18 puta iako je prvo poluvreme bilo zaista dosadno za gledanje, ali igrači Majkla Flina nisu mogli da probiju barijeru ispred gola tima iz Lankašira.



tagovi

MorkambNjuport KauntiVembliLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara