Fernando Zampedri (©AFP)
Fernando Zampedri (©AFP)

Kontroverzno suđenje u Čiljanu: Njublenseu isključena tri igrača i trener, Universidad iz keca u dvojku!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 02:40

Zampedri šokirao domaćina u četvrtom minutu dodatog vremena

Duel između Njublensea i Universidad Katolike trebalo je da bude vrhunac sedmog kola čileanskog prvenstva, a umesto spektakla publika u Čiljanu mogla je da vidi kontroverzno suđenje arbitra Fernanda Vehara o čemu će sigurno biti mnogo priče narednih dana.

Universidad Katolika zadržao je čelnu poziciju na tabeli posle gola Fernanda Zampedrija u četvrtom minutu nadoknade za konačnih 2:1 (0:1), što je zapravo bio poslednji ekser u Njublenseov kovčeg. Domaćin je utakmicu završio bez trojice igrača i trenera Haimea Garsije, a malo je reći da navijači na tribinama, ni ljudi iz Njublensea nisu mogli da se pomire sa odlukama sudije Vehara.

Izabrane vesti

Jedan, po jedan počeli su da "padaju" štoper Nikolas Zalazar koji je isključen direktnim crvenim kartonom u 56. minutu zbog oštrog starta nad Kristijanom Kuevasom, desni bek Rajmundo Reboljedo morao je pod tuš ranije zbog drugog žutog kartona, dok su vezista Huan Leiva i trener poslati u svlačionicu pred sam kraj meča, odnosno posle Zampedrijevog gola zbog žestokih prigovora. Ipak, mediji u toj zemlji digli su glas protiv Fernanda Vehara zbog, kako se ističe, antagonističkog ponašanja i činjenice da su derbi vrha tabele obeležile njegove odluke, ne dešavanja na terenu.

Susret je sam po sebi bio dosta zanimljiv. Mreže su mirovale sve do četvrtog minuta nadoknade prvog dela, kada je Lukas Abaskija zatresao mrežu posle odličnog skoka i udarca glavom. Universidad je od početka drugog poluvremena igrao maksimalno angažovano, što se brzo isplatilo. Gol za izjednačenje postigao je Aleksander Aravena koji je za srce ujeo bivše saigrače i klub u kojem je igrao prošle sezone. Sa golom ga je lepo spojio Eugenio Mena.

Svi su bili spremni da se pomire sa remijem i rezultatom 1:1, uprkos tome što je domaćin u kratkom vremenskom intervalu ostao bez dvojice igrača u poslednjoj liniji, a onda je Zampedri pobegao protivničkoj odbrani i bio dovoljno hladnokrvan da postigne gol vredan tri boda i ostanka na vrhu čileanskog prvenstva. Strašno važnu ulogu imao je Mauricio Isla dodavanjem u dubinu za Brajana Roviru posle čega je Zampedriju ostao lakši deo posla.

Ipak, sve je to ostalo u zapećku Veharovih odluka...

ČILE 1 – 7. KOLO

Petak

Universidad Čile – Union La Kalera 1:1 (1:0)

/Fernandez 23 – Perez 63/

Kokimbo - Audaks Italijano 3:1 (1:1)

/Kabrera 22, Glabi 84, Rivera Faundez 90+7 - Rohas Munjoz 2/

Palestino - Uačipato 2:1 (1:0)

/Salas 45+9, Farijas 90+8 - Martinez 63/

Subota

Njublense - Universidad Katolika 1:2 (1:0)

/Abaskija 45+4 - Aravena 64, Zampedri 90+4/

22.00: (2,05) O‘Higins (3,30) Kuriko Unido (3,40)

Nedelja

00.30: (2,20) Espanjola (3,30) Kopijapo (3,05)

22.00: Kolo Kolo - Magaljanes

Ponedeljak

00.30: (2,25) Kobresal (3,20) Everton (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Universidad KatolikaČile 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara