Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kopa Libertadores: Boka startovala minimalcem, Mineiro izbegao bruku u Venecueli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 02:19

Đenovljani i bez šestorice bolji od Strongesta - 1:0 (1:0)

Boku Juniors je na startu grupne faze Kopa Libertadoresa sačekao ozbiljan test. Bez Karlosa Teveza, Maura Zaratea, Edvina Kardone, Markosa Roha, Hormana Kampuzana i Karlosa Zambrana, Đenovljani su se uputili na stadion Ernando Siles, smešten na više od 3.500 metara nadmorske visine. Međutim, ekipa Mihela Anhela Rusa je uspela da prebrodi uvek neugodno gostovanje Strongestu, apsolutnom vladaru bolivijskog fudbala poslednjih godina, i u Argentinu se vratila sa sva tri boda – 1:0 (1:0).

U odsustvu Teveza i Zaratea, ulogu lidera preuzeo je Sebastijan Vilja i već na startu utakmice rešio pitanje pobednika. Našao se Kolumbijac u sedmom minutu u situaciji jedan na jedan sa protivničkim defanzivcem, prevario ga lažnjakom i potom šutirao snažno u bliži ugao Vakinog gola, za ispostaviće se na kraju pogodak vredan čitavog plena.

Izabrane vesti

Strongest je umeo da iskoristi kadrovske probleme u gostujućem sastavu, smelo je preuzeo inicijativu, držao loptu u posedu dve trećine vremena, uputio 16 udaraca ka protivničkom golu, ali ozbiljniju šansu nije uspeo da stvori. Štaviše, uglavnom je pretio sa distance i tako ostao bez šuta u okvir gola. U poređenju sa bolivijskim timovima zaista je najjači, kako mu i samo ime kaže, ali je na međunarodnoj sceni i dalje "mala maca" - oslabljenu Boku nije uspeo ni da uzdrma.

U istom terminu u Grupi C Atletiko Mineiro je na gostovanju La Gvairi osvojio samo bod, nakon što je gotovo praktično čitavo poluvreme jurio zaostatak venecuelanskog tima – 1:1 (0:1).

Razočaravajuć rezultat za brazilski tim, koji je u prethodnom periodu znatno ojačao igrački kadar nekim, za južnoamerički kontinent zvučnim imenima, poput Hulka, Matijasa Zarača, Ignasija Fernandea, Natana (Čelsi), Alana Franka, Eduaa Vargasa, Marijana (Galatasaraj). I umesto da još do poluvremena meč u svoju korist, gostujući sastav, inače 15 puta skuplji od večerašnjeg rivala, punih 45 minuta se preznojavao i pokušavao da pronađe način kako da izbegne bruku na startu Libertadoresa.

La Gvairu je posle odličnog otvaranja i propuštene izgledne šanse u uvodnih četvrt časa igre, u 20. minutu doveo Adrijan Martinez, posle prelepe solo akcije u kojoj je "promešao" nekoliko igrača Atletika. Mineiro je od tog trenutka preuzeo inicijativu i krenuo po izjednačenje, ali je do ozbiljnijih šansi je teško dolazio. Štaviše, Everson je u nekoliko navrata intervencijama spasao ozbiljnijeg zaostatka pred odlazak na odmor, pa je Kuka na poluvremenu u igru uveo "tešku artiljeriju" u vidu pomenutih Hulka i Zarača. I rezultat je stigao - Arana je u 65. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, a Olses odbio udarac pravo na nogu Zaraču, koji je sa peterca pogodio za izjednačenje.

KOPA LIBERTADORES, GRUPNA FAZA - 1. KOLO

GRUPA C

Sreda

Santos - Barselona Gvajakil 0:2 (0:0)

/Garses 53, Para 69ag/

Četvrtak

Strongest - Boka Juniors 0:1 (0:1)

/Vilja 7/

GRUPA H

Sreda

Deportivo La Gvaira - Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/Martinez 20 - Zaračo 65/

Četvrtak

04.00: (2,25) Amerika Kali (3,00) Sero Portenjo (3,60)



tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara