Sa meča Ajakučo – Gremio (©Reuters)
Sa meča Ajakučo – Gremio (©Reuters)

Kopa Libertadores: Soteldo izbacio „svoje“ i Brazilcima doneo dva od dva

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 03:20

Santos i Gremio u trećoj rundi kvalifikacija

Kao što izreka kaže: Ko će kome nego svoj svome! Kada ti zemljak zalupi vrata pred nosom i pogura rivala na terenu, onda valjda poraz boli još jače.

To se desilo venecuelanskom Deportivu Lari, koji je jurio gol zaostatak protiv Santosa (1:2) u drugom kolu kvalifikacija za Kopa Libertadores. Rezultat nije bio tako loš, iako je minus, mogao je da bude dovoljan i jedan gol za prolaz, ali...

Izabrane vesti

Santos je izborio 1:1 u Karakasu i prošao je u treće kolo kvalifikacija, a najzaslužniji što je prošao Venecuelance bio je – Venecuelanac. Vodeći gol za brazilske crno-bele, kojim je praktično sva dilema oko toga ko će ići dalje, postigao je Jeferson Soteldo. Momak od 23 godine je treću sezonu član Santosa, ali ako je za utehu, nije u domovini igrao za Deportivo Laru, već za Huačipato, pa neće morati da se pravda navijačima.

A, gol je bio prava majstorija. Iz slobodnjaka, sa roglja šesnaesterca. Gotovo bez zaleta. Ali, udarac je bio neodbranjiv. Soteldo ga je odmerio poput inženjera i lopta je preko zida odletela u mrežu, golman Kurijel nije imao šansi. Deportivo Lara je u drugom poluvremenu izjednačio preko Anzole, ali do kraja gotovo da nije imao šansi ni da dođe do produžetka, opasnije šanse je imao Santos iz kontre.

Dalje je prošao i drugi brazilski klub koji je igrao ove večeri – Gremio.

Njegova utakmica je, ipak, bila čista rutina, jer je na noge Ajakuču iz Perua otišao sa ogromnom prednošću od 6:1 iz prve utakmice. Gremio je na revanš otišao bez pola prve postave, sa mnogo mladih igrača i čak bez prvog trenera. Pa i takav je uspeo da pobedi - 2:1.

Peruanci su, logično, bili bolji tim, poveli su preko Sose u 40. minutu, ali im je ta prednost potrajala svega 60 sekundi, jer je Fereira odmah izjednačio.

U nastavku meča, uglavnom bez neke velike volje da napadaju svom snagom, domaći fudbaleri su bili bolji, više držali loptu, imali i koju šansu više, ali su i oni jedva čekali da se meč završi. Na kraju ih je još stigla i kazna, Rikardinjo je tri minuta pre kraja doneo trijumf plavo-crnima.

Veliku pobedu ostvario je Bolivar, koji je deklasirao Vondererse u revanšu drugog kola sa 5:0.

Tim iz Urugvaja je doneo prednost od gola (1:0), ali je ostao bez nje posle samo četiri minuta igre, koliko je trebalo Ramosu da dovede Bolivar u vođstvo. Uspeli su gosti da se oporave od tog početnog šoka i da igraju ravnopravnu utakmicu do finiša poluvremena, a onda je nastao raspad.

Najpre je Miranda doneo Bolivijcima vođstvo od 2:0, da bi Ernandez dobio u poslednjem minutu crveni karton i ostavio Vonderers da igra drugi deo meča sa fudbalerom manje.

Prevelika je to bila prednost da je Bolivar ne bi iskoristio. Do 60. minuta već je razlika bila 4:0 i pitanje ko ide dalje je rešeno.

Fantastično veče imala je i ekipa Independijente del Valje iz Ekvadora.

Njen zadatak je bio da pojuri zaostatak 0:1 protiv čileanskog Union Espanjola, a uspela je da pregazi protivnika kao brzi voz – 6:2.

Ekvadorci su poveli u 3. minutu igre, a u 15. su već bili u rezultatskom plusu. Do kraja poluvremena bilo je čak 4:0! Union je napravio tri izmene u pauzi, uspeo dva puta da smanji zaostatak za po gol, ali bio je predaleko da unese neizvesnost u ovaj meč.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - DRUGA RUNDA (REVANŠI)

Utorak

Bolivar - Vonderers 5:0 (2:0), prvi meč 0:1

/Ramos 4, 52, Miranda 40, Makaluzo ag 57, Abrego 94/

Deportivo Lara - Santos 1:1 (0:1), prvi meč 1:2

/Anzola 62 – Soteldo 37/

Sreda

Ajakučo – Gremio 1:2 (1:1), prvi meč 1:6

/Sosa 40 – Fereira 41, Rikardinjo 87/

Independijente del Valje – Union Espanjola 6:2 (4:0), prvi meč 0:1

/Vite 3, Montenegro 15, 39, 99, Faraveli 30p, 57 – Mendez 57, Rubio 61/

23.15: (1,78) Libertad (3,30) Universidad Katolika (4,60) /prvi meč 1:0/

Četvrtak

01.30: (1,45) Junior (3,90) Karakas (7,50) /prvi meč 1:2/

01.30: (1,55) San Lorenco (3,50) Universidad Čile (6,75) /prvi meč 1:1/

Petak

01.30: (1,65) Atletiko Nasional (3,45) Guarani (5,40) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

GremioKopa LibertadoresSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara