Fudbaleri Juniora slave gol Migela Borhe (©AFP)
Fudbaleri Juniora slave gol Migela Borhe (©AFP)

Kopa Sudamerikana: Junior ili Union – samo pobeda donosi nokaut fazu

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.05.22. | 23:05

Ključni meč u Grupi H u Barankilji. Šansu ima i Fluminense, ali samo ako kolumbijski i argentinski tim odigraju nerešeno

Borba za prevlast u Grupi H Kopa Sudamerikane noćas (02.30) konačno dobija svoj epilog, u okršaju između Juniora iz Barankilje i Union Santa Fea, u utakmica u kojoj je i Fluminense zainteresovan za remi kako bi eventualno ušao u borbu za liderstvo. Susret je deo šestog i poslednjeg kola grupne faze i igraće se na stadionu Roberto Melendez Metropolitano. U istom terminu zakazana je i druga utakmica u kojoj učestvuju bolivijski Orijente Petrolero i Fluminense.

Junior vodi bitku sa Union Santa Feom za vođstvo u Grupi H. Ajkule su zahvaljujući kombinaciji rezultata iz prethodnog kola, uspeli da povrati vođstvo, kada je na svom terenu sa 2:0 savladan Orijente Petrolera, jedini tim koji do sada nije postigao gol na gostovanjima u Kopa Sudamerikani.

Izabrane vesti

Junior ima 10 bodova, nadmašivši argentinski tim koji je do tada predvodio grupu, a koji je u predhodnom kolu na svom terenu zabeležio remi bez golova protiv Fluminensea. Da ne bi zavisio ni od kakvog drugog rezultata, Junioru je potrebna pobeda, kako bi obezbedio plasman u osminu finale. Ipak, moguće je da će ekipi iz Barankilje biti dovoljan i remi.

02.30: (2,05) Junior (3,05) Union Santa Fe (3,80)

U tom slučaju, on bi ostao na čelu ispred Uniona. Ipak, Fluminense, koji ima osam bodova mogao bi da ga prestigne trenutnog lidera. O plasman bi, u ovom slučaju, odlučila gol-razlika. Kolumbijski tim ima veliku prednost u tom segmentu, sa 10 postignutih i četiri primljena gola, dok je Trikolori iz Laranjeirasa ta razlike tek na +1 i protiv već prežaljenog Orijente Petrolera, pokušaće da nadomeste poprilično veliki zaostatak.

Tim iz Barankilje je počeo plej-of u Kolumbiji kod kuće 1:1 sa Atletiko Nasionalom. Na poslednjih pet zvanično odigranih utakmica ove sezone zabeležene su dve pobede, remi i dva poraza. U ovom periodu savladani su Oriente Petrolero i Independijente Santa Fe, pored nedavnog remija sa Atletiko Nasionalom, izgubio je od Jaguarsa iz Kordobe i Kortulue. U nastupima kod kuće, na stadionu Metropolitano Roberto Melendes, tim argentinskog stručnjaka Huana Kruza Reala zabeležio je učinak od sedam pobeda, dva remija i samo jednog poraz u poslednjih 10 utakmica kao domaćin.

Eliminisan u grupnoj fazi argentinskog Liga kupa, Union Santa Fe imao je pred sobom više od nedelju dana pripreme za ovaj meč. Poslednji put je izašao na teren, bilo je to upravo u obračunu sa Fluminenseom za pretposlednje kolo grupne faze Kopa Sudamerikane.

Remi bez golova ga je izbacio iz vođstva u Grupi H. Iako je u tom duelu bio bliži pobedi od brazilskog kluba, nije uspeo da zatrese mrežu tima iz Rija. Ako želi plasman u osminu finala, Unionu u noćašnjem duelu, samo pobeda ostaje kao opcija, jer svaki drugi razultat, značio bi eliminaciju argentinskog tima.

U poslednjih pet utakmica, zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza. U ovom periodu su pobedili Orijente Petrolero, dva puta remizirali sa Fluminenseom, pored poraza od Argentinos Juniorsa i Defense i Hustisije.

02.30: (7,00) Orijente Petrolero (4,20) Fluminense (1,43)

Junior prolazi kroz bolji trenutak od svog protivnika, ima tehnički potkovaniji sastav i već je dokazao svoju vrednost u prethodnim rundama. Tim iz Barankilje se takođe može pohvaliti jednim od najboljim napadom u takmičenju, sa deset golova postignutih u samo pet kola. Takođe, Ajkule imaju prednost nastupa pred svojim navijačima i nadaju se da će izaći kao pobednici u direktnom obračunu za prvo mesto.

00.15: (1,20) Rasing Klub (6,00) River Plejt Montevidea (12,0)

Gosti su svesni da ih samo pobeda u Barankilji vodi u narednu rundu takmičenja. Argentinci će imati kompletan tim i maksimalnu snagu na raspolaganju i nadaju se da će ponovo pronaći pobednički put posle remija kod kuće sa Fluminenseom. Trenutno je Union de Santa Fe na drugom mestu u grupi, sa jednim bodom manje od lidera.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOPA SUDAMERIKANA - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

GRUPA B

00.15: (1,42) Melgar (4,10) Kujaba (7,50)

00.15: (1,20) Rasing Klub (6,00) River Plejt Montevidea (12,0)

GRUPA H

02.30: (2,05) Junior (3,05) Union Santa Fe (3,80)

02.30: (7,00) Orijente Petrolero (4,20) Fluminense (1,43)

***Kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA A

Lanus – Metropolitanos 1:0 (0:0)

/Bragijeri 51/

Vonderers – Barselona 0:0

GRUPA D

Sao Paulo – Ajakučo 1:0 (0:0)

/Kajo 72/

Vilsterman – Everton 0:2 (0:0)

/Sosa 83, Kuevas 90/

GRUPA G

Independijente – Seara 0:2 (0:1)

/Lindoso 45+5, Mendoza 90+1/

La Gvaira – General Kabaljero 0:1 (0:1)

/Fernandez 32/

Sreda

GRUPA C

Santos – Banfild 1:1 (1:1) /Leonardo 37 penal – Domingo 45+1/

Union – Universidad 3:2 (2:1)

/Kavaljeri 6, Saez 28, Vidangosi 72 – Klaviho 38, Rivas Gonzalez 88 penal/

GRUPA E

Internasional - Nuevo de Oktobre 5:1 (1:1)

/Rodrigo Durado 9, 21, 75, Kinjonez 69ag, Estevao 83 - Saisedo 19/

Independijente - Gvairenja 1:1 (1:0)

/Kambindo 27 - Durante Martinez 60/

GRUPA F

Defensa i Hustisija - Antofagasta 0:2 (0:1)

/Urtado 42, Lopez 73/

LDU Kito - Atletiko Gojaniense 1:1 (1:0)

/Ojos 29 - Baralhas 65/

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaJuniorUnion Santa FeFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara