Duel sa utakmice Libertada i Gojanensea (©AFP)
Duel sa utakmice Libertada i Gojanensea (©AFP)

Kopa Sudamerikana: Libertad overava osminu finala

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.05.21. | 22:55

Šesto kolo počinje noćas, na programu su dve grupe

Protekle subote, na svom stadionu Nikolas Leoz u Asunsionu, Libertad je propustio priliku za osvajanje titule u Aperturi, pošto su Repoljerosi doživeli iznenađujući poraz od ekipe Sol de Amerika. Međutim, jedini tim sa matematičkom šansom za tron bio je sugradski Nasional, koji je samo dan kasnije, takođe doživeo poraz od River Plejta, ekipe koja je čvrsto zalepljena za dno tabele. Na taj način sastav koji predvodi argentinski stručnjak Danijel Garnero, kolo pre kraja, ipak je prisvojio naslov paragvajskog prvaka, i to 21. u istoriji kluba.

Međutim, popularni Oslobodioci nemaju vremena za slavlje, jer već noćas (00.15) gostuju u Čileu ekipi Palestina u sklopu poslednjeg kola grupe F Kopa Sudamerikane. Paragvajski tim je u najboljoj poziciji da obezbedi narednu rundu takmičenje, pošto se trenutno nalazi na vodećem mestu u grupi sa 10 osvojenih bodova. Za njima sa bodom zaostatka sledi Atletiko Gojanense, potom argentinski Njuels Old Bojsi sa sedam, a na samom začelu nalazi se čileanski Palestino, sa samo jednim bodom. Njega su bukvalno iščupali na gostovanju u Gojaniji, što će vrlo verovatno skupo da košta brazilskog predstavnika.

Izabrane vesti

00.15: (5,10) Palestino (3,60) Libertad (1,65)

Libertad je u predhodnom kolu na gostovanju u Brazilu uspeo da sačuva vodeću poziciju remijem i sada u potpunosti zavisi od sebe. Samo pobeda mu garantuje nastavak takmičenja.

Sa samo jednim bodom iz predhodnih pet odigraih susreta, čileanskim Palestincima ostaje samo da se od Sudamerikane oproste na častan način, a koji bi zagorčao sudbinu Libertada. Prvi susret ovih ekipa završen je pobedom Repoljerosa rezulatatom 2:0. Tim koji predvodi Hose Luis Siera definitivno je razočarao svojim partijama u ovosezonskom izdanju na međunarodnoj sceni, gde su uspeli da postignu i samo jedan gol. Pored ovoga, tim se dosta muči u nacionalnom šampionatu gde se posle pet odigranih kola nalazi na 14. poziciji sa sedam osvojenih bodova, uz dve pobede.

Tim iz Paragvaja bio je impresivan na domaćoj sceni, uprkos činjenici da sopstvenim izdanjem u pretposlednjem kolu nisu prisvojili titulu. Libertad je pobedio na poslednjih pet od osam ligaških utakmica, uz jedan remi i dva poraza. Tim Danijela Garnera pružio je odlične nastupe i u Kopa Sudamerika. Eventualnom pobedom u noćašnjem okršaju, koja bi im obezbedila prolazak u eliminacionu fazu, stavili bi tačku na veoma uspešan prvi deo sezone.

U istom terminu (00.15) na stadionu "Marselo Bijelsa" u Rosariju, domaći sastav Njuels Old Bojsa dočekaće Atletiko Gojaniensea.

U poslednje šesto kolo grupne faze Njuels ulazi sa trećeg mesta i sedam osvojenih bodova, dok je tim iz Gojane na drugom mestu sa dva boda prednosti, i bodom zaostatka za paragvajskim sastavom. Za Leprozne samo pobeda dolazi u obzir i pritom moraju da očekuju da se dogodi čudo u Čileu, gde bi ih u nastavak takmičenja odveo samo poraz Repoljerosa. Pobeda je imperativ i za brazilskog predstavnika, koji bi u tom slučaju iščekivao barem nerešen ishod sa meča u Rankagvi, gde će se usled pogoršane epidemiološke situacije odigrati susret između Palestina i Libertada.

00.15: (2,75) Njuels Old Bojs (3,00) Atletiko (2,60)

Oba sastava ulaze odmorni u noćašnji duel. Argentinski predstavnik je okončao svoje učešće u Liga Kupuž kao poslednji tim u Zoni B, a pre desetak dana eliminisani su i iz nacionalnog kupa, kada je u šesnaestini finala minimalnim rezultatom bila uspešnija ekipa Sarmijenta iz Hunina.

Sa druge strane Gojanenseovo putovanje u Kopa Sudamerikani, sa kojeg je odsustvovao devet godina, moglo bi da se završi noćas. Preuranjena eliminacija bila bi dvostruki udarac, pošto je pre dve sedmice podneo ostavku njihov trener Horhe de Amorim Kampos, poznatiji kao Žoržinjo, osvajač zlatne boginje sa nacionalnom selekcijom 1994. godine u SAD-u. Po njegovom saopštenju razlog ovakvog poteza bila je javna kritika rezultata tima od strane predsednika kluba Adsona Batiste.

Od kada je debitovao kao trener Zmajeva, 7. aprila, Gojanense je odigrao trinaest utakmica, uz osam pobeda, četiri remija i sa samo jednim porazom. Ali taj neuspeh dogodio se u najgorem mogućem trenutku, kada su u polufinalu saveznog šampionata eliminisani od strane Gremija iz Anapolisa. Tada je sve svoje snage preorijentisao na učešće u Kopa Sudamerikani, pošto je ispao iz trke za pehar saveznog prvenstva Gojano. Međutim, samo remi bez golova u predhodnom kolu sa Libertadom šanse za nastavak takmičenja sveo im je na minimum. Po svemu sudeći u odlučujući duel ekipu će uvesti pomoćnici donedavnog kormilara, Žao Paolo Sančes i Eduardo Souza.


tagovi

Kopa SudamerikanaPalestinoLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara