(©Reuters)
(©Reuters)

Kopa Sudamerikana: Njuels se hvata za slamku spasa, Paranaenseova granitna odbrana kroti Melgarove bombardere

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.05.21. | 22:55

Noćas se igraju tri meča trećeg kola drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike

Trebalo je u noći utorak na sredu po srednjeevropskom vremenu da se odigraju četiri utakmice 3. Kola Kopa Sudamerikane, ali je bogat program skraćen za, verovatno najzanimljiviju utakmicu. Odložen je duel brazilsko-argentinski duel između Baije i Independijentea. Pandemija virusa korona, protokoli i mere zaštite doveli su prekrajanja termina.

Nisu ni pomišljali igrači Independijentea kada su se zaputili ka brazilskom salvadoru da će nekoliko sati provesti na aerodromu Luis Eduardo Magalaes i da im tamošnje vlasti neće dopustiti da uđu u državu. KONMEBOL se očekivano ogradio, napravio se nevešt. U svakoj državi važe drugačija pravila oko ulaska u istu, procedure se razlikuju, a novi termin biće naknadno utvrđen. I sasvim je realno da se meč između Baije i Independijentea ne odigra na teritoriji Brazila, nego u Asunsionu, prestonici Paragvaja. Naći će se Independijente i Baija na pola puta, snage će biti odmerene na neutralnoj teritoriji...

Izabrane vesti

Očerupan je program za jednu utakmicu Grupe B, ali će se ove noći odigrati dve u Grupi D, kao i jedna utakmica u Grupi F. U sklopu 3. kola Metropolitanos će ugostiti Aukas (00.15), a Melgar će odmeriti snage sa Atletiko Paranaenseom (02.30). Poslednji će se na terenu pojaviti Palestino i Njuels Old Bojs (04.00).

00.15: (3.70) Metropolitanos (3.35) Aukas (1.95)

I pre nego što je počela da se kotrlja bubamara u Kopa Sudamerikani, bilo je jasno ko su favoriti za izlazak iz grupa, a u Grupi D, za sada, apsolutno nema nikakvih iznenađenja. Atletiko Paranaense označen je kao favorit – opravdao je očekivanja. Brazilski predstavnik sakupio je šest bodova posle dve runde, a konkurent za prolaz dalje biće mu peruanski Melgar, koji je poput Atletika bio nepogrešiv do sada.

Još jednom se pokazalo da Aukasu jeste mesto u grupnoj fazi nekog KONMEBOL-ovog takmičenja, ali, takođe, i da je to sve što se može očekivati od ovog tima. Stajao je Aukas najčešće u preliminarnim fazama Kopa Sudamerikane, a u jubilarnom 20. Izdanju teško da će moći išta više da učini od osvajanja kojeg boda. Da se pomeri sa mrtve tačke pravu priliku ima proti Metropolitanosa, timom iz Karakasa, koji je debitant u međunarodnom takmičenju.

Bili su Aukas i Metropolitanos topovsko meso. U međusobnom duelu i jedni i drugi vide idealnu priliku da se pomere sa mrtve tačke i upišu prve bodove. Predstavnici Venecuele i Ekvadora sveli su šanse na minimum da se plasiraju dalje, faktički su samo teoretske, jer nisu dorasli Melgaru i Atletiko Paranaenseu. Prolaz će obezbediti najbolji tim iz svake grupe, pa je duel između Melgara i Atletiko Paranaensea u Peruu znatno interesantniji.

02.30: (4.10) Melgar (3.35) Atletiko Paranaense (1.85)

Sve su podredili peruanski i brazilski tim prolasku u dalji tok Kopa Sudamerikane, pa ne čudi to što rezultati malo trpe u nacionalnim šampionatima. Nema za Atletiko državno prvenstvo Brazila toliki značaj kao Brazileirao, pa otuda ne čudi što je fokus trenutno sa Kopa Sudamerikani. Ali, kada dođe do plej-ofa u državnom prvenstvu, na snazi će biti opšta mobilizacija, jer trofej je trofej. Zbog toga Atletiko želi da osigura prvo mesto što pre, a Melgar je pokazao da će biti sve samo ne lak plen. Raspucan je bio peruanski predstavnik, što se ne može reći za Atletiko, koji je u oba meča slavio sa 1:0. Melgar je gajio drugačiju filozofiju, igrao je na gol više. Ostaje da se vidi hoće li totalni fudbal proći protiv Atletika.

Nisu se Njuel Old Bojsi i palestino proslavili u prethodnim nastupima u Kopa Sudamerikani, a ni ove godine od samog starta nisu odavali utisak da bi mogli išta više da ponude od pukog učešća i obitavanja u takmičenju. Najbolji rezultati za tim iz argentinskog grada Rosarija, odnosno Čilea jesu plasman u četvrtfinale drugorangiranog takmičenja u Južnoj Americi. A, po svemu sudeći, ove sezone dalje od grupne faze neće mrdnuti, sem ako ne dožive neverovatnu transformaciju. Ona se mora dogoditi koliko noćas.

04.00: (2.40) Palestino (3.10) Njuels Old Bojs (2.95)

Odoleli su Njuels Old Bojsi napadima Atletiko Gojanensea (0:0) u prvom kolu, otkinuli su Brazilcima bod, ali su u narednom kolu doživeli bolno prizemljenje. Sastavio je sa zemljom Libertad ekipu Njuelsa na stadionu Marselo Bijelsa (3:1), a pored poraza Hermana Burgosa, bivšeg pomoćnika Dijega Simeonea u Atletiko Madridu, zabolela je glava i zbog dva crvena kartona. Proključala je argentinska krv u igračima Njuels Old Bojsa. Supsenziju su zaradili Pablo Perez i Manuel Kapaso.

Šok terapija je urodila plodom u Liga kupu Argenitine, ali je efekat bio kratkotrajan. Brzo se Njuels vratio na starom. Pretrpeo je poraze u prethodne dve runde, a sve to se sastavilo sa lošim izdanjima u Kopa Sudamerikani. Šta tek reći za Palestino koji se u Čileu nalazi u zoni ispadanja. Istina, ima dve utakmice manje od timova sa dna, ali početak sezone definitivno ne obećava. Bio je Palestino lak plen za Libertad (2:0), a za razliku od Njuelsa, nije uspeo da otrgne ni bod ekipi Atletiko Gojanensea (1:0).

KOPA SUDAMERIKANA - 3. KOLO

Sreda

Grupa D

00.15: (3.70) Metropolitanos (3.35) Aukas (1.95)

02.30: (4.10) Melgar (3.35) Atletiko Paranaense (1.85)

Grupa F

04.00: (2.40) Palestino (3.10) Njuels Old Bojs (2.95)

Grupa B

Odloženo

Baija - Independijente

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaPalestinaNjuels Old BojsAtletiko ParanenseMelgarMetropolitanosAukasIndependijenteBaijaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara