Arsenal Sarandi (©AFP)
Arsenal Sarandi (©AFP)

Kopa Sudamerikana: Searin prolaz se izgubio u visinama Bolivije, Vilsterman odigrao za Arsenal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 02:15

Tim sa Aveljanede ugrabio je jednu od poslednjih ulaznica za nokaut fazu

Ostavila je Seara prolaz u visinama Anda. Razređeni vazduh i Horhe Vilsterman dobitna su kombinacija za Arsenal Sarandi. Nije mogao Vilsterman do prolaza u nokaut fazu Kopa Sudamerikane, ali je iskoristio priliku da nanese prvi poraz Seari (1:0), zajedno sa sobom povuče je ka eliminaciji i tako učini uslugu Arsenal Sarandiju, koji je bio neumoljiv protiv Bolivara na Aveljanedi - 3:1.

Sve je držala Seara u svojim rukama uoči poslednjeg, odlučujućeg kola u Kopa Sudamerikani. Sve što je brazilskom predstavniku bilo potrebno je da preživi Boliviju. Na oko lak zadatak, a ustvari prava golgota. Još jednom se potvrdilo da se u grupi u kojoj se takmiče bolivijski timovi koplja lome daleko iznad nivoa mora. Seara je bila bez poraza sve do poslednjeg kola i posustala je na ključnom koraku ka nokaut fazi Kopa Sudamerikane.

Izabrane vesti

Neophodna je pobeda bila Arsenal Sarandiju, a uz to je morao da se uzda u Horhe Vilsterman. Četa Serhija Rondina znala je šta joj je činiti - krenula je furiozno od samog starta. I to joj se isplatilo vrlo brzo. Napadački duo Arsenal Sarandija pokosio je ekipu Bolivara, nišanske sprave bile su podešene, a da se iole lakše diše na Aveljanedi postarali su se Albertengo i Sapulveda.

Najistureniji igrači Arsenala su po jednom zatresli mrežu Bolivarovog gola u prvom delu igre. Prvo je to učinio Albertengo, koji je pogodio i početkom drugog poluvremena. Zatvorio je rano tim sa Aveljanede utakmicu, gol Kvinterosa bio je utešni za Bolivar, a argentinski predstavnik neprestano je osluškivao vesti iz Bolivije. Nije mogao da bude spokojan Serhio Rondin iako je njegovom timu i nerešen rezultat između Vilstermana i Seare išao u prilog.


Golova u Boliviji nije bilo ni na mapi, a samo jedan u mreži domaćina rušio je sve što je Arsenal napravio na Aveljanedi ove večeri. Strepeli su Argentinci uprkos tome što su imali komfornu prednost na svom meču, a Sarandiju je prolaz doneo Gaučos. Od 74. minuta su na Aveljanedi mogli zadovoljno da trljaju ruke, prolaz u nokaut fazu Kopa Sudamerikane nacrtao im je Patrisio Rodrigez. Nadmoćan je Vilsterman bio u polju, konkretniji u završnici i nagrada je stigla.

Arsenal Sarandi postao je najveći dobitnik, Seara gubitnik, a u Horhe Vilstermanu mogu da imaju razloga za zadovoljstvo. Bitisanje u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane nije proteklo bez pobede i baš ta jedan utisala je na konačan plasman.


KOPA SUDAMERIKANA – 6. KOLO

Petak

GRUPA C

Arsenal Sarandi - Bolivar 3:1 (2:0)

/Albertengo 14, 47, Sepulveda 45+3 - Kvinteros 64/

Horhe Vilsterman - Seara 1:0 (0:0)

/Rodrigez 74/



GRUPA D

02.30: (1,30) Atletiko PR (5,00) Aukas (9,00)

02.30: (1,53) Melgar (3,90) Metropolitanos (5,90)


GRUPA H

02.30: (2,00) Ekidad (3,35) Gremio (3,50)

02.30: (1,18) Lanus (6,50) Aragva (13,0)

***kvote su podložne proemnama



tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaArsenal SarandiBolivarHorhe VilstermanSeara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara