Slavlje Anhela Koree (©AFP)
Slavlje Anhela Koree (©AFP)

Korea i Karasko pogađali, Ljorente nameštao, na Vandi čekaju Realov kiks (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 20:54

Rohiblankosi se nadaju da bi Betis mogao da pomrsi račune Kraljevskom klubu

Atletiko je preživeo još jedan meč bez Luisa Suareza, mada protiv Ueske nije ni smelo da bude greške, sada se na stadionu Vanda Metropolitano čeka eventualni Realov kiks u narednom kolu protiv Betisa.

Nije bilo Suareza, pa ni Žoaa Feliksa za koga su postojale određene šanse da se pojavi večeras na terenu (realnije na gostovanju Bilbau u nedelju), ali Dijego Simeone je imao na koga da se osloni kako bi se obezbedio vredan trijumf za povratak na prvo mesto i rutinskih 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Rohiblankosi su mogli komotno da slave i ubedljivije, ali je na kraju najvažnije da je upisana recka. Očekivano, domaćin je napadao praktično svih 90 minuta, promašaji su se ređali i sam podatak da je ka golu upućeno 18, a u okvir čak 12 udaraca deluje impozantno, pa čak i protiv Ueske koja je bar još neko vreme sigurno član elitnog fudbalskog društva u Španiji.

Šansi je bilo zaista mnogo i teško je opisati svaku pojedinačno, ali efikasnost nije bila dobra. Razlog tome je između ostalog i u povredama dvojice glavnih napadača, ali Anhel Korea i Janik Fereira Karasko učinili su dovoljno da se pišu nova tri boda. Svaki gol imao je svoju težinu. Argentinac je uspeo da slomi bravu pred golom Ueske pred završnih nekoliko minuta prvog poluvremena, da bi povratak u Atletiko iz Kine uradio ono što on u dva navrata ranije, a između ostalih još i Koke i Saul nisu mogli. Srećom po Atletiko, nije ga zadesila sudbina Atalante u Rimu, gde je Boginja provincije dominirala najveći deo susreta, a na kraju ostala bez dva boda.

Dok su Korea i Karasko pogađali, Markos Ljorente je nastavio da igra sezonu iz snova za jednog vezistu i sa nove dve asistencije bio glavni kreator Atletikove pobede. Ljorente je definitivno među potcenjenijim veznim igračima na Starom kontinentu, a on redovno doprinosi konkretnim stvarima, pored toga što radi veliki posao na sredini terena. Večeras je stigao do svoje desete i jedanaeste asistencije, a kada na to upišete još dvanaest njegovih golova i te kako zaslužuje veće poštovanje.

Atletiko sada može da odahne, bar nakratko...

PRIMERA – 31. KOLO

Sreda

Levante - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 53/

Osasuna - Valensija 3:1 (2:1)

/Havi Martinez 14, Kaljeha 32, Roberto Tores 67pen - Gameiro 30/

Betis - Atletik Bilbao 0:0

Alaves - Viljareal 2:1 (1:0)

/Hoselu 17, Mendez 70 - Alskser 50/

Elče - Valjadolid 1:1 (1:0)

/Fidel 22 - Olaza 86/

Kadiz - Real Madrid 0:3 (0:3)

/Benzema 30p, 40, Odrizola 33/

Čertvrtak

Atletiko Madrid - Ueska 2:0 (1:0)

/Korea 39, Karasko 81/

21.00: (2,50) Granada (3,10) Eibar (3,00)

21.00: (1,98) Sosijedad (3,45) Selta (3,90)

22.00: (1,25) Barselona (6,25) Hetafe (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Anhel KoreaAtletiko MadridUeska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara