Reprezentativci Južne Koreje (©Reuters)
Reprezentativci Južne Koreje (©Reuters)

Koreji je veoma važno da pobedi Kinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 12:44

Iako su In Bom Hvan i njegovi saigrači već obezbedili plasman u treću fazu kvalifikacija za Mundijal, neophodna im je pobeda protiv Kine (utorak, 13) da bi imali lakšeg protivnika tamo

Sa četiri pobede i jednim remijem u prvih pet kola Južna Koreja je dominantno obezbedila prvo mesto u C grupi. Ima pet bodova više od drugoplasirane Kine, sa kojom će se sastati ovog utorka od 13 časova u poslednjoj utakmici.

Dakle, na prvi pogled krajnje nebitan meč za fudbalera Crvene zvezde In Bom Hvana i njegove saigrače, ali to baš i nije potpuno istinito. Naime, Korejci se i dalje bore za status nosioca na žrebu za tu treću fazu takmičenja, a da bi i definitivno bili jedna od tri povlašćene selekcije moraju da trijumfuju danas.

Izabrane vesti

Naime, šeširi se formiraju na osnovu FIFA rang liste, tri najbolje azijske selekcije će biti nosioci. Japan i Iran su sigurni, a Južna Koreja je trenutno na trećem mestu, poslednjem koje donosi status nosioca. Međutim, ima samo 0,06 bodova više od Australije, pa ukoliko ne savlada Kinu Kenguri mogu da je preskoče.

Štaviše, to bi gotovo izvesno učinili. Oni će svoj poslednji meč u drugoj fazi odigrati od 14.10 časova protiv prosečne Palestine u Pertu. Veliki su favorit da zabeleže i šesti trijumf, pošto su prvih pet ostvarili bez primljenog gola (gol-razlika 17:0).


13.00: (1,30) Južna Koreja (5,20) Kina (11,0)


Dakle, Korejci moraju da pobede i zato će igrati u najjačem sastavu, predvođeni kapitenom Hjon-Min Sonom. Problem im je što su ni Kina nije rasterećena, potreban joj je barem bod da bi definitivno ostala ispred Tajlanda i tako se plasirala dalje kao drugoplasirana selekcija.

Moramo da pobedimo Kinu da bi nam kvalifikacije prošle mirnije. Kinezi su takođe u situaciji da moraju da zabeleže dobar rezultat, zato nas čeka težak meč. Važno je da ostanemo mirni da bismo došli do dobrog rezultata“, kazao je vršilac dužnosti selektora Koreje Kim Do Hun.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO – 6. KOLO

Utorak

GRUPA C

13.00: (1,30) Južna Koreja (5,20) Kina (11,0)

14.30: (1,08) Tajland (13,0) Singapur (20,0)

GRUPA I

14.10: (1,22) Australija (6,25) Palestina (14,0)

18.00: (1,28) Liban (5,20) Bangladeš (13,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Južne KorejeHvan In BomReprezentacija Kinereprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara