Džesi Lingard protiv Inčona (©AFP)
Džesi Lingard protiv Inčona (©AFP)

Korejski trener nagrdio Lingarda: Slavno ime nije dovoljno, kako igra nema pravo da se zove fudbalerom

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 16:25

Gi Dong Kim žestoko kritikovao najzvučnije pojačanje u istoriji Seula posle još jedne loše partije

Džesi Lingard je bez dileme najveće inostrano ime koje se pojavilo u južnokorejskom fudbalu. Nekadašnji vezista Mančester Junajteda je ove zime prešao u Seul, zbog njegovog debija je na tribinama bilo 51.670 gledalaca što je bio rekord, ali još uvek nije odigrao partije dostojne njegovog renomea. Zbog toga je dobio javne kritike od svog trenera Gi Donga Kima.

Lingard je u 1. kolu K lige protiv Kvangdžua (0:2) je ušao u igru u 77. minutu, u 2. kolu je u 31. minutu zamenio povređenog Šigehira u remiju sa Inčonom (0:0), a u subotu je protiv Čedžua (2:0) zaigrao od 58. minuta.

Izabrane vesti

Partija koju je Englez pružio, ili bolje reći nije pružio, na toj utakmici je i naterala Kima da ga kritikuje.

Slava vam ne pobeđuje fudbalske utakmice. Lingard je igrao samo pola sata, ali uopšte nije radio na terenu i izbegavao je duele. Ako pretrčite manje od igrača koji su igrali svih 90 minuta, onda nemate pravo da se zovete fudbalerom. Da slava donosi pobede dovodio bih uspešne penzionisane igrače”, oštro je rekao trener Seula pred korejskim novinarima.

Lingardov saigrač Aleksandar Paločević (dvaput starter, protiv Čedžua ušao sa klupe) je pre početka prvenstva u intervjuu za Mozzart Sport rekao da je Gi Dong Kim najbolji trener kojeg Južna Koreja ima. Zato, ne treba olako shvatiti reči 52-godišnjeg stratega, koji je prošle sezone osvojio nacionalni kup sa prosečnim timom Pohang Stilersa.

Još uvek nismo proveli mnogo vremena zajedno. Da, ne mislim da je Džesi pružio partije kao u svojim najboljim danima u karijeri, ali i dalje je imao nekoliko dobrih poteza. Pomoćiću mu da postane bolji fudbaler”, kazao je Kim.

Lingard ima 31 godinu, a osim za Junajted tokom karijere je igrao za Vest Hem i Notingem Forest. Ako ništa, zbog 32 nastupa u reprezentaciji Engleske zaslužio je da ga Korejci euforično dočekaju. Međutim, deluje da je Englez previše neozbiljno shvatio tamošnje prvenstvo, verovatno je potcenio kvalitet lige iz koje su izašli igrači poput Hjun Min Sona, Kang In Kima, Min Džae Kima ili In Bom Hvana, veziste Crvene zvezde.

Ima dovoljno vremena da popravi utisak, ali ocena Lingarda posle prolaska kroz prvu kapiju je – blamantna.



tagovi

Južna Koreja 1Džesi LingardSeulAleksandar Paločević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara