©Star Sport
©Star Sport

Korintijans "slavi" odlazak Žonatana Kafua: Odigrao 103 minuta, zaradio 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 19:06

Brazilac odlazi iz Sao Paula kao slobodan igrač

Neslavna era Žonatana Kafua u Korintijansu završava se 31. decembra, kada će zvanično isteći njegov trogodišnji ugovor sa brazilskim velikanom.

Tamošnji mediji pišu da će u klubu iz Sao Paula "proslaviti" odlazak nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde, s obzirom na odnos učinjenog na terenu i zarađenog novca u proteklom periodu. Portal UOL navodi da je Kafu (32) mesečno zarađivao 300.000 reala, te da je za tri godine inkasirao 8.000.000. Kada se uradi konverzija dolazi se do sume od 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Sve to ne bi mnogo bilo ni sporno, da Kafu za Korintijans u protekle tri godine nije zabeležio samo tri nastupa i na terenu proveo ukupno 103 minuta. Doduše, Kafu se ove sezone baš naigrao na pozajmici u Kujabi, gde je imao važnu ulogu i odigrao 51 meč u svim takmičenjima, uz četiri gola i osam asistencija.

Ne raduju se u Korintijansu istekom samo ovog ugovora, već će se to dogoditi i sa još nekoliko igrača čiji će odlazak rasteretiti klupsku kasu i omogućiti upravi Korintijansa da napravi rekonstrukciju tima. Ove zone Sao Paolo napuštaju i Fabio Santos, Hil, Renato Agusto, Đulijano, Bruno Mendes i Kantiljo.

Kafu je profesionalnu karijeru započeo još 2011. godine, a prvi klub u Evropi mu je bio Ludogorec, u kojem je beležio najbolje nastupe i u avgustu 2017. godine prešao u francuski Bordo za obeštećenje od 7.500.000 evra. Godinu dana kasnije na pozajmicu tešku 700.000 evra ga je dovela Crvena zvezda, ali je na Marakani zabeležio svega devet nastupa i postigao dva gola. Pre Korintijansa je nekoliko meseci nosio dres saudijskog Al Hazema.


tagovi

Džonatan KafuKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara