Fudbaleri Koritibe (©AFP)
Fudbaleri Koritibe (©AFP)

Koritiba i Gojas moraju da se probude ili ode voz za Seriju A

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.10.21. | 23:26

Brazil 2: Lider Glorioso posle četiri duela bez pobede dočekuje Sampajo Koreu, dok Verdao gostuje Londrini

Dva duela obeležiće noć u drugom rangu Brazila, u kojima će Koritiba i Gojas pokušati da preokrenu formu i nastave putem ka Seriji A. Glorioso i Verdao sukobljavaju se sa Sampajo Koreom, odnosno Londrinom i važe za favorite u predstojećim susretima 31. kola. Koritiba je lider sa 54 boda, dok je Bolivija Kerida na 10. poziciji sa 40 bodova (02.30). Sa druge strane, Londrina je prva ispod crte sa 31 bodom, dok gostujući Gojas ima 20 više od rivala i na trećem je mestu na tabeli.

Koritiba nije pobedila na četiri poslednje utakmice i proživljava trenutak oscilacija. Alviverde je poražen na dva uzastopna meča od Vaska u gostima sa 2:1 i Kruzeira kod kuće sa 3:0, a dva nerešena ishoda sa Remom i Konfijansom samo upotpunjuju lošu formu jednog od glavnih favorita za proboj u najviši rang brazilskog fudbala. Sada je Glorioso kao lider samo četiri boda udaljen od petog mesta i CRB-a, koje znači ostanak u Seriji B.

Izabrane vesti

02.30: (1,57) Koritiba (3,40) Sampajo Korea (6,75)

Sampajo stiže na utakmicu kako bi održao plamičak vere u promociju. Sa 40 sakupljenih bodova na 10. je mestu, Ajkule su na 10 bodova od željene pozicije, a devet od zone ispadanja, pa bi za senzacionalni uspeh morale da pobede praktično u svih osam preostalih utakmica, a čak ni tada možda ne bi uspele. Paragvajski strateg Gustavo Morinigo vratiće u tim defanzivnog veznog igrača Vilijana Farijasa, koji je propustio duel protiv Vaska zbog virusa. Očekuje se da će se pridružit i Džoniju Daglasu, koji ga je zamenio.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Morinigo neće moći da računa na Natana Ribeira, Edsona Karioku i Mateusa Salesa, a vise Vilson, Velington Karvaljo, Val i Igor Paišao. Kormilar Sampajo Koree Felipe Surijan mogao bi da napravi neke izmene u odnosu na prethodni duel. Na levom boku, suspendovani Alison ustupiće mesto Mateusu Maskarenjasu. U napadu, takođe suspendovani Sijel napušta tim radi verovatnog ulaska Džeksona. Pod znakom pitanja su Nilson Žunior, Žean Silva, Luis Gustavo, Vatson, Luiz Danijel i Marsio Araužo.

23.55: (3,10) Londrina (2,85) Gojas (2,45)

U međuvremenu, Londrina dočekuje Gojas (23.55). Domaćin nastavlja borbu za opstanak, pošto je na 17. mestu, odnosno prvi ispod crte, sa 31 bodom, tri manje od Ponte Prete, koja je u bezbednoj zoni. Ipak, Tubarao je primetno popravio formu, pošto je na poslednjih šest utakmica ostvario tri pobede, remi i dva poraza.

Pošto je pobedio CSA i odigrao dobro pred svojom publikom, Gojas se nada da će ponoviti dobre performanse, ovaj put daleko od kuće. Verdao je među četiri najbolja i na mestu koje vodi u najjače društvo. Ipak, nema osetniju prednost u odnosu na konkurente i mora bolje nego u poslednje vreme.




tagovi

Brazil 2KoritibaSampajo KoreaGojasLondrina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara