Valerijen Ismael (©Reuters)
Valerijen Ismael (©Reuters)

Korona desetkovala odbranu VBA, Barnsli klizi ka Ligi 1

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.12.21. | 12:21

Čempionšip: Valerijen Ismael ne može da računa na četvoricu defanzivaca koji su pozitivni na virus korona

Prošle sezone francuski stručnjak Valerijen Ismael napravio je čudo s Barsnlijem, klubom koji je imao najmanji budžet u Čempionšipu. Tim iz Jorkšira je stigao do plej-ofa, ali u polufinalu je bolji bio Svonsi. Nekadašnji fudbaler minhenskog Bajern letos je napustio Barnsli i preselio se u Vest Bromvič Albion.

Posle ispadanja iz Premijer lige, VBA želi ekspresan povratak u elitni rang. Izabranici Valerijena Ismaela sa Fulamom, Bornmutom i Blekbernom trebalo bi da se bore za dva mesta koje vode direktno u najviši rang. Vest Bromvič Albion danas (20.45) putuje na noge Barnsliju u prvom meču 23. kola Čempionšipa.

Izabrane vesti

Domaćin je krajem prošlog meseca smenio Austrijanca Šopa, a na kormilo je stigao mladi stručnjak Poja Asbagi. Međutim, ni Šveđanin iranskog porekla nije dobro počeo u novom klubu. Barsnli je šest mečeva bez pobede (četiri poraza i dva remija). Samo je otpisani Derbi slabije plasiran, ali je Ovnovima oduzet čak 21 bod zbog finansijske krize.

20.45: (4,70) Barnsli (3,50) VBA (1,80)

Barsnli ima samo dve pobede u novom prvenstvu, a Reding na 21. mestu, poslednjem koje znači opstanak u najjačoj drugoj ligi na svetu, beži čak osam bodova. Teško će tim iz Jorkšira da ispliva iz ovih problema, čeka ga verovatna nova selidba u Ligu 1, treći rang engleskog fudbala.

Kapiten Barnslija Koli Vudrou je rovit. Povredio se prošle nedelje u meču protiv Prestona. Britanski mediji navode da je jedan neimenovani fudbaler tima iz Jorkšira u izolaciji zbog virusa korona. Golman Džek Volton se vraća u tim posle povrede. Vest Bromvič Albion je lišen usluga Sedrika Siprea, Semija Adžaija, Meta Klarka i Konora Taunsenda. Sva četvorica su pozitivna na virus korona posle subotnje utakmice protiv Redinga.

Ovi bolesni fudbaleri su defanzivci, pa će Ismael morati da "krpi“ odbranu. Očekuje da se će vezisti Džejk Livermur i Adm Rič da se presele u poslednji bedem ispred golmana Sema Džonstona. Vezista Aleks Movat igraće prvi put protiv bivšeg kluba.

VBA je vezao dve pobede u Čempionšipu. Pre dve sezone ovi timovi su odigrali poslednje mečeve u drugom rangu engleskog fudbala. Na obe nije bilo pobednika – 1:1 i 2:2.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

ČEMPIONŠIP – 23. KOLO

Petak

20.45: (4,70) Barnsli (3,50) VBA (1,80)

Subota

13.30: (2,70) Midlzboro (3,10) Birmingem (2,75)

16.00: (1,97) Blekbern (3,40) Bornmut (4,00)

16.00: (2,20) Blekpul (3,25) Piterboro (3,45)

16.00: (2,60) Bristol Siti (3,10) Hadersfild (2,85)

16.00: (2,05) Notingem Forest (3,35) Hal (3,80)

Ponedeljak

20.45: (1,87) Fulam (3,50) Šefild junajted (4,30)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Kardif – Derbi

Koventri – Stouk

Milvol – Preston

KPR – Svonsi

Reding - Luton



tagovi

ČempionšipBarnsliVBAValerijen Ismael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara