Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Korona i dalje drma rumunski fudbal: Dve utakmice otkazane, Hermanštat putuje bez petorice

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 15:02

Strani fudbaleri u ekipi crveno-crnih nisu se testirali na virus, zbog čega ne mogu sa ekipom na gostovanje Sepsiju

Korona virus još uvek muči rumunski fudbal. Dinamo Bukurešt i Botošani prijavili su pozitivne testove u svojim redovima, zbog čega su njihove utakmice otkazane, ali će se povratničko kolo, iako “okrnjeno”, uz malu korekciju nastaviti mečevima plej-auta.

Tako će umesto Krajove i Botošanija, rumanskom fudbalu dobrodošlicu prirediti Voluntari i Klinćeni (16.00). Oba tima završni deo sezone dočekuju u delikatnoj situaciji. Kako se nisu proslavili u ligaškom delu, posle podele bodova nalaze se u zoni ispadanja. Voluntari je trenutno poslednji sa 12 bodova i dva remija u uvodna dva kola plej-auta. Klinćeni je borbu za opstanak otvorio pobedom nad Dinamom iz Bukurešta, ali je potom poražen od Vitorula iako je vodio 15 minuta pre kraja, pa trenutno drži poziciju koja vodi u doigravanje za opstanak sa 14 bodova.

Izabrane vesti

I jedni i drugi su u pauzi odigrali prijateljsku utakmicu protiv Steaue, i oba tima su upisala pobedu protiv vicešampiona.

U ligaškom delu Voluntari i Klinćeni sastali su se dva puta, a oba tima odnela su po pobedu.

Usled pomeranja termina odigravanja utakmica, zbog pomenutih koje su odložene, nešto kasnije će se sastai Sepsi i Hermanštat (19.00). Gosti dolaze u Sveti Đorđe prilično oslabljeni. Petorica stranih fudbalera kasnije su se vratila u tim, nisu se testirali na korona virus, zbog čega neće putovati sa ostatkom ekipe.

Domaćin igra sasvim pristojno u ovoj kalendarskoj godini, poražen je samo jednom na sedam utakmica, uključujući i jednu u kupu, i trenutno zauzima drugo mesto u društvu donjeg doma.

Hermanštat je odmah ispod, sa dva boda manje, ali gosti imaju neslavan učinak na strani. Naime, van svog terena nisu slavili nijednom u dosadašnjem delu prvenstva.

RUMUNIJA 1 – 3. KOLO

Plej-aut

Subota

16.00: (2,05) Voluntari (3,25) Klinćeni (3,50)

19.00: (1,85) Sepsi (3,25) Hermanštat (4,30)

Dinamo Bukurešt – Kindija  (otkazano)




tagovi

Rumunija 1VoluntariHermanštat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara